Haberler

Petrol Ofisi'nin Otogaz Lisansı İptal Edildi

EPDK, Petrol Ofisi'ni de bünyesinde bulunduran OMV'nin LPG dağıtım lisansını iptal etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 44 dağıtım şirketine 660 milyon lira ceza kesilirken, teknik düzenlemelere aykırı ürün bulunduran şirketlerin lisans iptallerine de başlanıldı. Petrol Ofisi'ni de bünyesinde bulunduran OMV şirketinin LPG (otogaz) dağıtım lisansı iptal ediliyor.

YENİDEN LİSANS ALMASI GEREKİYOR

Edinilen bilgilere göre, şirketten alınan otogaz numunesi teknik şartlardan biri olan 'kokulandırma' kriterini karşılamadı. Dağıtım şirketinin depolama tesisinden alınan numune ODTÜ'de yapılan teknik incelemenin ardından kriterlere aykırı bulundu. Bu gelişmenin ardından OMV'nin otogaz dağıtımı yapabilmesi için yeniden lisans alması gerekiyor. Numune alınan ürün satıldığı için müsadere yapılması gerekiyor.

ŞARTLAR KOKU, BUHAR, BASINÇ

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre; Enerji yönetiminden alınan bilgilere göre şirket, karar Kurul gündemine gelmeden yeniden lisans almak için belge hazırlıklarına başladı. Yeniden dağıtım lisansı alımı işleminin bir iki gün içinde tamamlanması bekleniyor. Bunun için şirketin 170 bin lira ödeme yapması gerekiyor. Otogaz sektörüne yönelik denetimler haziran ve temmuz aylarında yapılmıştı. EPDK'nın denetimleri LPG Piyasası Kanunu'na göre yürütülüyor. Otogazdan alınan numunelerin koku, buhar ve basınç gibi belirlenen teknik şartları taşıması gerekiyor. Bunlardan birinin bile üründe olmaması veya eksik bulunması cezai yaptırım gerektiriyor. Teknik düzenlemeler içinde yer alan kokulandırma gaz kaçağının tespitine imkan sağlıyor.

YENİ LİSANS DÖNEMİ

Enerji Üst Kurulu'nun yaptığı denetimlerde cezalar, 48 kriterin ihlaline göre kesildi. Aralarında önde gelen gaz şirketlerinin de bulunduğu bazı şirketlerin LPG depolama lisansı iptal edildi. Edinilen bilgilere göre, Milangaz da yeniden lisans almak için başvurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Petrol Ofisi OMV Ekonomi Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title