Haberler

Park Elektrik, Silopi Elektrik ile Faaliyetlerini Birleştiriyor

Park Elektrik, Silopi Elektrik ile devrolma yoluyla Silopi Elektrik bünyesinde birleşecek.

Park Elektrik, Silopi Elektrik ile devrolma yoluyla Silopi Elektrik bünyesinde birleşecek.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında Park Elektrik, grup şirketlerinden Silopi Elektrik ile faaliyetlerini birleştirme kararı aldı. Birleşme Silopi Elektrik bünyesinde olacak.

Birleşme, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Borsa İstanbul AŞ'den (BİAŞ) gerekli onayların alınması ve Park Elektrik genel kurulu tarafından birleşme sözleşmesinin onaylanması ile gerçekleştirilecek.

Bu birleşme ile ölçek ekonomilerinden yararlanılması, etkinliğin, verimliliğin artırılması, yönetsel ve teknik ilişkili işlemlerin sadeleştirilmesi, böylece taraflar açısından işlem maliyetlerinin azaltılarak grup içerisinde sinerji sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada, birleşmenin, Park Elektrik'in bütün aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak Silopi Elektrik Üretim tarafından devralınması suretiyle, Silopi Elektrik bünyesinde gerçekleştirileceği belirtildi. Devralan ve hisseleri halka kapalı olan Silopi Elektrik Üretimi şirketinin paylarının Borsa'da kote olabilmesi için gerekli işlemlere başlanılacak ve birleşmede 30 Haziran 2014 finansal tabloları esas alınacak.

Açıklamada ayrıca, "Şirketimizin toplam 1 Türk Lirası itibari değerli payı için 'ayrılma hakkı kullanım fiyatı'nın, söz konusu birleşme işleminin ilk defa işbu Yönetim Kurulu Karar tarihi itibariyle kamuya açıklanacağı dikkate alınarak, işbu Yönetim Kurulu Karar tarihi hariç olmak üzere, Karar tarihinden önceki otuz gün içinde Borsa'da oluşan "ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması" alınarak hesaplanan 4,20 TL olarak belirlenmesine karar verildi" denildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Park Elektrik Silopi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title