Haberler

Rusya Krizi Diğer Tatilcilere Yaradı

İki ülke arasındaki kriz sebebiyle Rusların Uludağ’daki rezervasyonlarını iptal ettirdiğini ifade eden TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yüzde 25’lik Rus tatilcilerin açığını yapılacak indirimle Ortadoğu’dan gelecek diğer tatilcilerle kapatacaklarını söyledi.

İki ülke arasındaki kriz sebebiyle Rusların Uludağ'daki rezervasyonlarını iptal ettirdiğini ifade eden TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yüzde 25'lik Rus tatilcilerin açığını yapılacak indirimle Ortadoğu'dan gelecek diğer tatilcilerle kapatacaklarını söyledi.

Toplam 5 bin yatak kapasiteli 30 otel ve misafirhanenin bulunduğu Uludağ'da yılbaşı hazırlıkları devam ediyor. Otellerde hummalı bir hareketlilik yaşanırken, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan kriz ise yurt içi ve yurt dışından gelecek diğer tatilcilere yaradı.

Uludağ'da yapılan çalışmalardan bahseden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'da yüzde 25'lik Rus turist pastasında küçük bir sıkıntı olduğunu söyledi. Yapılacak indirimlerle farklı ülkelerden daha fazla müşteri gelmesiyle bu açığın kapanacağını ifade eden Akkuş, Uludağ'da otel rezervasyonlarının yüzde 80'inin dolduğuna dikkat çekti.

Ruslar ile Uludağ'da bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Akkuş, "Yaşanan krizle birlikte Uludağ'da yüzde 25'lik bir azalma olacak. Kriz başlamadan önce aldığımız rezervasyonlarda iptal edildi. Ama biz yapacağımız yeni çalışmalarla bu yüzde 25'lik eksilmeyi atlatacağız. Otel ve acenteler yaptıkları işbirliği ile fiyatları geçen senelere göre daha uygun hale getirdi. Yapılan kampanyalarla birlikte Arapların ve Ortadoğu'dan yeni müşterilerin gelmesini bekliyoruz. Yılbaşı için de Uludağ'da hazırlıklar devam ediyor. Acenteler yılbaşı için paket programlar hazırladı. Bunların içerisinde animasyon gösterilerinden ünlü sanatçılara kadar birçok eğlence olacak" diye konuştu.

Küresel ısınmayla birlikte kar yağışının geç başlaması ve erken yerden kalkmasının kış turizmini de etkilediğini ifade eden Akkuş, "Küresel ısınmaya çok dikkat etmeliyiz. Bu ısınmadan dolayı kar sezonu geç başlayıp erken bitiyor. Özellikle tatilciler ve turizm acentelerine erken rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü yapılan açıklamalara göre kar yağışı geçtiğimiz yıllara göre daha geç yağacak ve daha erken yerden kalkacak" dedi.

"BURSA TURİZM ZİRVESİ'NE SAYILI GÜNLER KALDI"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak Bursa'yı tanıtmaya özen gösterdiklerini ifade eden Akkuş, "Bursa'daki turizm potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz. Bursa'daki turizmin en güzel yerlerde olması için mücadele ediyoruz. Önümüzdeki hafta '2. Bursa Turizm Zirvesi'ni gerçekleştireceğiz. En az 4 bakanın katılmasını umduğumuz bir program olacak. Tur operatörlerinden meslek gruplarına kadar Bursa'yı anlatabileceğimiz bir zirve olacak. Uludağ'da, kaplıcalarımıza kadar birçok konuyu dile getireceğiz. Bu toplantı özellikle Bursa için çok önemli" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Rusya Federasyonu Mehmet Akkuş Uludağ Ekonomi Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title