Haberler

Nevşehir'e 500 Milyon Dolarlık Yatırım

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA) GELİŞMEKTE olan ülkelere sosyal yatırımlar için finans sağlayan ABD-İngiltere ortaklığında kurulan The International Co-ordination Programme for Economic Development Inc.

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)

GELİŞMEKTE olan ülkelere sosyal yatırımlar için finans sağlayan ABD-İngiltere ortaklığında kurulan The International Co-ordination Programme for Economic Development Inc. (ICPED) Türkiye'deki ilk yatırımını Nevşehir'de gerçekleştirecek. Göre Boğazı Projesi kapsamındaki Uluslararası Kongre Merkezi ve Uluslararası Kongre Oteli'nin 'Yap İşlet Devret' modeli ile yapımına ilişkin ön anlaşma Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ile ICPED'ın İtalya'daki finans kuruluşu olan Fırnbank yöneticisi L.Laura A Indinimeo arasında törenle imzalandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Nevşehir Valisi Osman Aydın, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, A.Erdal Feralan ve Mahmut Dede'nin yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meslek komite üyeleri ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katıldığı Uluslararası Kapadokya Kongre Oteli ve Uluslararası Kapadokya Kongre Merkezi'nin yapımına ilişkin ön anlaşma imza töreninde konuşan Oda başkanı Arif Parmaksız, dünyanın 17 ülkesinde projelere imza atan ICPED ile 'Yap, İşlet, Devret' modeli ile gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Kongre Merkezi'nin birinin 800, diğerinin de 2 bin 500 kişilik konferans salonundan oluşacağını belirtti.

Sergi ve fuayene salonları ile 5 bölünebilir toplantı ve 8 VIP salonundan oluşacak Uluslararası Kongre Salonu'nda 2 katlı bin 500 kişilik restorant bölümünün yanı sıra VIP cafe ve kongre cafe alanının bulunacağını belirtti. Parmaksız, toplam 70 bin 870 metrekarelik alanda kurulacak Uluslararası Kongre Merkezi'nin 9 kattan oluşacağını kaydetti. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız, Kapadokya Kongre Oteli'nin 747 oda ile 1600 yatak kapasiteli olarak hizmete kazandırılacağını söyledi. 540 kişilik konferans salonunun yanı sıra çeşitli büyüklüklerdeki toplantı salonu ve VIP salonlarının da yapılandırılacağı otelde açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna ve Türk hamamı gibi mekanların yer alacağını dile getiren Parmaksız, özel kullanıcıların otele helikopterle gelmesine imkan sağlanması amacıyla helikopter pistinin oluşturulacağını kaydetti. Parmaksız, 113 bin metrekarelik alanda yapılandırılacak Uluslararası Kapadokya Kongre Oteli'nin bir dizi hizmet birimleri ile toplam 23 kattan oluşmasının planlandığını ifade etti. Parmaksız bu yıl sonuna kadar projenin imzalanması halinde ilgili finansman firması ile kesin anlaşmanın imzasının ardından inşaat çalışmalarının 2011 yılı başından itibaren başlatılabileceğini belirtti.

NEVŞEHİR TURİZMDE ANA LOKOMOTİF

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de imza töreninde yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı görevine başladığında kendilerine bir hedef koyduklarını belirterek, Nevşehir'in her alanda kalkınma ve büyümesine yönelik bu hedefe ulaşabilmek için büyük azim ve kararlılık içerisinde çaba harcadıklarını söyledi. Törende daha sonra, Uluslararası Kongre Merkezi ve Uluslararası Kongre Oteli'nin 'Yap İşlet Devret' modeli ile yapımına ilişkin ön anlaşma Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ile ICPED'ın İtalya'daki finans kuruluşu olan Firnbank yöneticisi L.Laura A Indinimeo arasında törenle imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title