Haberler

Mobil Oil Türk'ün Havalimanlarında Depolama ve Uçak Yakıt İkmaliyle İlgili Varlıklardaki Mülkiyet...

Rekabet Kurulu, Mobil Oil Türk A.Ş.'nin havalimanlarında depolama ve uçaklara yakıt ikmali ile ilgili sözleşmeye konu varlıklarda bulunan mülkiyet hakkı ile sözleşmeye taraf olmaktan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerinin Socar Turkey Petrol...

Rekabet Kurulu, Mobil Oil Türk A.Ş.'nin havalimanlarında depolama ve uçaklara yakıt ikmali ile ilgili sözleşmeye konu varlıklarda bulunan mülkiyet hakkı ile sözleşmeye taraf olmaktan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerinin Socar Turkey Petrol Enerji'ye devredilmesi işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu, 6 Kasım 2013 tarihli Kurul kararlarını internet sitesinde yayımladı. Buna göre Yapı ve Kredi Bankası ile Anadolubank arasında imzalanan Ek Protokol'e bireysel muafiyet tanındı. BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret ile Önder Çiftçi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi arasında akdedilen ariyet sözleşmesi ve münhasır olmayan satış sözleşmesine menfi tespit belgesi verildi.

Kurul, Kavram Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin tüm hisselerinin Fina Enerji Holding A.Ş. ve Fina Enerji Mühendislik Müteahhitlik Dış Ticaret Montaj ve Servis A.Ş. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Gonvarri MS Corporate S.L. tarafından yüzde 51 oranında hissesinin devralınması suretiyle ÇEPAŞ Galvaniz Demir Çelik Madencilik İnş. Tic. ve San. A.Ş.'nin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verildi.

-DEVİR İŞLEMLERİNE İZİN-

Mobil Oil Türk A.Ş.'nin havalimanlarında depolama ve uçaklara yakıt ikmali ile ilgili sözleşmeye konu varlıklarda bulunan mülkiyet hakkı ile sözleşmeye taraf olmaktan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerinin Socar Turkey Petrol Enerji Dağıtım San. ve Tic. A.Ş.'ye devredilmesi işlemine izin verildi.

Koch Connectors, Inc. aracılığıyla Koch Industries, Inc. tarafından Molex Incorporated'ın kontrolünün devralınması işlemine izin verildi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Yapı Kredi Bankası Anadolubank Socar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title