Haberler

Merkez Bankası'nın Enflasyon Tahminini Yükseltmesi

Garanti Yatırım Başekonomisti Altınsaç: "Temmuz enflasyonunun yüzde 9'a yükseleceğine dair Merkez Bankası beklentisi, beklentilerimizin çok üzerinde" "Bu rakam yıl sonu için yüzde 6,2 rakamının ciddi anlamda iyimser kaldığını gösteriyor. Temmuz enflasyonundan sonra yıl sonu rakamlarımızda bir kez daha yukarı revizyona ihtiyaç olabilir"

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  temmuz enflasyonunun yüzde 9'a yükseleceğine dair beklentisinin, kendi beklentilerinin çok üzerinde olduğunu belirterek, "Bu rakam yıl sonu için yüzde 6,2 rakamının ciddi anlamda iyimser kaldığını gösteriyor. Temmuz enflasyonundan sonra yıl sonu rakamlarımızda bir kez daha yukarı revizyona ihtiyaç olabilir" dedi.

Merkez Bankası tarafından açıklanan Enflasyon Raporu'na ilişkin değerlendirmede bulunan Altınsaç, şu ana kadar TCMB açıklamalarında 3 önemli noktanın öne çıktığını belirterek, 2013 yıl sonu enflasyon tahminindeki (yüzde 5,3'ten yüzde 6,2'ye) 1 puana yakın artışın, beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

Temmuz enflasyonunun yüzde 9'a yükseleceğine dair TCMB beklentisinin ise kendi beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ifade eden Altınsaç, bu rakamın yıl sonu için yüzde 6,2 rakamının ciddi anlamda iyimser kaldığını gösterdiği yorumunu yaptı.

Aynı şekilde, temmuz enflasyonundan sonra yıl sonu rakamlarında bir kez daha yukarı revizyona ihtiyaç duyabileceklerini bildiren Altınsaç, "Yılın ikinci yarısında talepte yavaşlama olacağının altı net şekilde çiziliyor. Geldiğimiz noktada büyümede ciddi riskler mevcut ve enflasyon görünümü bozulmuş durumda. (olumsuz)" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Garanti Yatırım Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title