Haberler

Memişoğlu Tarım, İso 500'de 151 Sıra Birden Yükseldi

Memişoğlu Tarım Ürünleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasında bir önceki yıla göre 151 sıra birden yükselerek 237’nci oldu.

Memişoğlu Tarım Ürünleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan ' Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasında bir önceki yıla göre 151 sıra birden yükselerek 237'nci oldu.

İSO 500 listesine 2015 yılında 388'inci sırada giren Memişoğlu Tarım, 2016 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar ile listede sıçrama yaptı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı içerisinde Türkiye'de ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarına ve yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Edirne'de Çeltik Fabrikası kurarak 505 milyon TL'lik ciroya ulaştıklarını ifade eden Memiş, "Günlük 240 ton olan çeltik kırma kapasitemiz, 2016'da 600 tona ulaştı. Hem ihracat hem de istihdam oranlarımızı arttırarak büyüme hızımızı arttırdık. 2017 yılında da yatırımlarımız ve ihracat hedeflerimiz artacak" dedi.

Bu yıl 40'ıncı gurur yıllarını yaşadıklarını vurgulayan Memiş, Memişoğlu Grup'un, Tat Bakliyat markası ile yurt içinde 30'u aşkın bayi ağı, İstanbul, İzmir ve Edirne'de de bölge müdürlükleri ile hizmet verdiğini, 82 ülkeye de ihracat yaptıklarını dile getirdi. Memiş, "Tat Bakliyat, bünyesindeki pirinç, bulgur, mercimek fabrikalarının yanı sıra bakliyat eleme ve temizleme tesisleri, kilogramlık paket ambalajlama tesisleri ile ülkemizin en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk bin ihracatçı firması arasındayız" ifadelerini kullandı.

Tüm bakliyat ürünlerinde geniş üretim, ithalat ve ihracat ağına sahip olduklarını anlatan Memiş, özellikle Türkiye ve Ortadoğu pazarlarında hatırı sayılır birçok gelişme kaydettiklerini bildirdi. Ayçiçek yağı, fındık, Hindistan cevizi, kayısı, leblebi, yer fıstığı gibi birçok gıda ürününün ihracatına da başladıklarını belirten Memiş, "Yılların verdiği tecrübemiz ile dünya gıda tüketiminin ve ekonomik senaryoların üstesinden geldiğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden her koşuldan etkilenmeden çıkmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar da ne yurt içi ne de yurt dışı pazarlarda bizi çok etkileyen bir etken ile karşılaşmamakla birlikte her türlü tedbirimizi de almaya gayret ediyoruz. Ağır ve emin adımlarla yolumuzda ilerliyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası Memişoğlu Tarım Veysel Memiş Türkiye Ekonomi Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title