Haberler

Maliye Bakanlığı'nda Bazı Bürokratlar Görevlerinden Alındı

Güncelleme:

Maliye Bakanlığı haftaya büyük bir operasyonla başladı. Bakanlık üst düzey yöneticileri birer birer görevlerinden alınıyorlar.

Maliye Bakanlığı'nda bazı bürokratların görev yerleri değiştirildi. Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı Ankara Merkez Teşkilatında görevli bazı bürokratlar görevlerinden alındı. Görev yerleri değiştirilen personel arasında üst düzey bürokratların da olduğu öğrenildi.

BAKAN'IN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE GÖREVDEN ALDI

Şu anada kadar aralarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Özel Kalem Müdürü ile daha önce Özel Kalem Müdürüyken, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğüne atanan isimlere kadar çok sayıda üst düzey bürokrat, genel müdür, başkan yardımcıları ve daire başkanları görevden alındı.

ONLARCA DAİRE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Bu kapsamda Muhasebat Genel Müdürü Mehmet Sarıtaş'ın da görevinden alındığı, Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü (BAHUM) Selahattin İnci'nin de emekliliğinin istendiği belirtiliyor. Gelir İdaresi, Gelir Politikaları, Muhasebat Genel müdürlüğü, Hukuk müşavirliği vb. bir çok ana birimde onlarca daire başkanı da görevden alındı. Edinilen bilgilere göre listelerle isimler okunup görev değişiklikleri tebliğ ediliyor.

GENEL MÜDÜRLER AÇIKLAMA YAPMADI

Söz konusu Genel Müdürler gelişmeyle ilgili açıklama yapmazken, bazılarının özel kalem ve sekretaryası da üzgün olduklarını ancak gerekçeyle ilgili yorum yapmak istemediklerini belirtiler.

ŞİMŞEK:  İDARİ KARAR, YANLIŞ ANLAŞILMASIN

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Özel Kalem Müdürü görev değişikliğini doğrularken, müşavirliğe alındığını belirtti. Öte yandan Bakanlık Basın Müşavirliği de görevden almaların nedenine ilişkin soruya, "İdari karar. Bu böyle bir dönemde yaşandığı için yanlış anlaşılmamalı. Bakanlığın idari kararıdır" açıklaması yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Ankara Merkez Mehmet Şimşek Güncel - Operasyon Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

aklın yolu bir....izmirli1700@hotmail.com:

ben NEDEN diye sorarım.. ve düşünürüm... maliye müfettişlerinin ortaya çıkaracağı hangi büyük YOLSUZLUKLAR var da, önlem alıyorlar diye.. MALİYE MÜFETTİŞLERİNDEN SAKLADIKLARI NE VAR DİYE... olan olaylara bakınca yapılan ne rotasyon, ne sürgün; KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI KORUMA ÖNLEMİ.....

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title