Haberler

Kosgeb, Kobi Uzman Yardımcısı Alımı Esaslarında Değişikliğe Gitti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), kobi uzman ve uzman yardımcılığı atama ve yerleştirme esaslarında değişikliğe gitti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), kobi uzman ve uzman yardımcılığı atama ve yerleştirme esaslarında değişikliğe gitti. KOSGEB, uzman yardımcısı alımı sınavlarında giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma şartı arayacak. Adaylık dönemi dahil, en az üç yıllık fiili hizmet sürelerini tamamlayan uzman yardımcılarının, geçerli yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından en az yetmiş puan almaları gerekecek.

KOSGEB'in KOSGEB Kobi Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirilme, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile "İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden olmak üzere; başvuruya esas Kpss'nin yabancı dil testinden en az yüzde elli oranında doğru cevabı bulunmak veya geçerli yıllara ait KPDS'den en az yetmiş puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak" şartı kaldırıldı. Adayların, giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması şartı getirildi. Mevcut uygulamada, adayların giriş sınavının yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyordu.

Sınav sonuçları açıklanırken; nihai başarı derecelerinin eşitliği durumunda, yazılı puanı yüksek olan aday; bu puanın da eşit olması veya yalnızca sözlü sınav yapılması durumunda ise, KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Artık KPSS puanı eşit olması halinde ise KPSS veya KPDS sonucunda yabancı dil doğru cevap oranı yüksek olan adaya öncelik verilmeyecek. Adaylık dönemi dahil, en az üç yıllık fiili hizmet sürelerini tamamlayan uzman yardımcılarının, geçerli yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından en az yetmiş puan almaları veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmaları halinde Başkanlıkça belirlenen usul ve esaslar dahilinde yeterlik sınavına tabi tutulacak. Yönetmelik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Kosgeb KPSS Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title