Haberler

Korkmaz Yiğit'e Örgüt Kurma ve Mal Kaçırma Davası

Güncelleme:

İş adamı Korkmaz Yiğit'e, hileli iflas ettiği ve alacaklılarından mal kaçırmak için örgüt kurduğu iddiasıyla dava açıldı.

El konulan Bank Ekspres'in sahibi Korkmaz Yiğit hakkında hileli şekilde iflas ettiği, alacaklılarını zarara uğratmak amacıyla mal varlığını gizlemek için örgüt kurduğu gerekçesiyle dava açıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Kemal Gülman, oğlu Lemi Gülman, Metin Aşık ve Sema Cıngıllıoğlu ile Korkmaz Yiğit'in oğlu Mert Yiğit ve sekreteri Sibel Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık hakkında örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle yargılama istendi. 

EVLER BAŞKASININ ÜSTÜNE 

İddianamede, Yiğit'in Mehmet Erdoğan adlı kişiyle işbirliği yaparak kendisine ait Ispartakule'deki gayrimenkul satışlarını onun üzerinden yaptığı anlatıldı. 

Bodrum'da Monarch Court isimli şirket tarafından satılan lüks villaların da, Metin Aşık'ın üzerine görünse de Korkmaz Yiğit'e ait olduğu belirtildi. 

CNGILLIOĞLU DA İŞİN İÇİNDE

Aşık'ın alacaklılardan mal kaçırılmasına yardımcı olduğu kaydedildi. Sema Cıngıllıoğlu'nun ise anlaşmalı olarak Korkmaz Yiğit hakkında iflas kararı alınmasına yardımcı olduğu öne sürüldü. 

Cıngıllıoğlu'nun Yiğit'ten aldığı lüks daireler bahanesiyle muvazaalı işlemler gerçekleştirerek mal kaçırmaya yardımcı olduğu ileri sürüldü. 

17 SANIKLI DAVADA İNTİHAR VURGUSU!

İddianamede sanık sıfatıyla yer alan işadamı Kemal Gülman'ın ise Korkmaz Yiğit'in Gebze'de bulunan bir arsasına göstermelik ortak olduğu, bu arazi vasıtasıyla mal kaçırmaya yardım ettiği iddia edildi.

2008'de intihar eden Cevher Abidin Özden'in o dönemde bıraktığı mektupta ölümünden Korkmaz Yiğit'i sorumlu tuttuğu dosyaya girdi. TMSF'den madalya alan Doğan Kasadolu da sembolik bir alacak nedeniyle iddianamede müşteki olarak yer aldı. 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Korkmaz Yiğit Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title