Haberler

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Tebliği

Çin menşeli, “kalınlığı 0,2 mm’yi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritler" için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Çin menşeli, "kalınlığı 0,2 mm'yi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritler" için damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, ithalatta haksız rekabetin önlenmesi hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan damping soruşturması başvurusu ile bu başvuruya ilişkin olarak mevzuat kapsamında yapılan değerlendirmenin sonuçları yer aldı.

Buna göre, Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılan başvuruda; Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "kalınlığı 0,2 mm'yi geçmeyen, alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritler"in Türkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara neden olduğu gerekçesiyle söz konusu madde ithalatına karşı önlem alınması talep edildi.

Yapılan inceleme sonucunda; İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Çin menşeli söz konusu madde için damping soruşturması açılmasına karar verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Assan Alüminyum Türkiye Ekonomi Haberler

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title