Haberler

İsmek Yetişkin Eğitimi Sempozyumunun İkincisini Düzenliyor

İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İsmek) Yetişkin Eğitiminin Önemine Dikkat Çekmek Amacıyla, Yurtiçi ve Yurtdışından Akademisyenlerin Yanı Sıra İlgili Kurum Temsilcilerinin Tebliğ Sunacakları "Küreselleşme ve Yerelleşme Çerçevesinde Yetişkin Eğitimi" Konulu Yetişkin Eğitimi Sempozyumu Düzenliyor.

İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) yetişkin eğitiminin önemine dikkat çekmek amacıyla, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenlerin yanı sıra ilgili kurum temsilcilerinin tebliğ sunacakları "Küreselleşme Ve Yerelleşme Çerçevesinde Yetişkin Eğitimi" konulu Yetişkin Eğitimi Sempozyumu düzenliyor.

10 Mayıs 2008'de Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan 2. Yetişkin Eğitimi Sempozyumu, saat 09:00'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol'un açılış konuşmasıyla başlayacak. Program, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in protokol konuşmalarıyla devam edecek. İSMEK tanıtım filminin ardından Sharan Merriam "Küreselleşme Çerçevesinde Eğitimin Yerelleşmesi" konulu açılış bildirisini sunacak.

Sempozyumun "Türkiye'de Yetişkin Eğitimi" konulu 1. oturumunun başkanlığını İstanbul Üniversitesi'nden Prof Dr. Sedat Murat yapacak. Saat 10:15-11:45 arasında sunulacak olan bildiriler ise şöyle:

"Türkiye'de Yetişkin Eğitimi ve Sorunları / Prof Dr. Rıfat Okçabol, Yetişkin Eğitimi Uygulamaları / Prof Dr. Ozana Ural, Yerel Yönetimlerde Değişim ve Yeni Belediyecilik Anlayışı / Doç Dr. Halis Yunus Ersöz" "21. Yüzyılda Yerel Yönetimler ve Yetişkin Eğitimi" konulu 2. Oturum, Çıraklık ve Yaygın Eğitimi Genel Müdürü Necmettin Yalçın başkanlığında gerçekleşecek. Saat 11:45-13:15 arasında sunulacak olan bildirilerin konu başlıkları da şu şekilde:

"Yerel Yönetimler ve Eğitim / Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Küreselleşme ve Kamu Yönetimde Değişim / Doç Dr. Hamza Ateş, Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye'de İdari Yapılanma ve Eğitim / Yrd. Doç. Ahmet Nohutçu" Başkanlığını, Prof. Dr. Sefer Ada'nın yapacağı ve saat 14:00-15:00 arasında sunulacak "Kalkınma ve Yetişkin Eğitimi" konulu 3. oturumun üç bildiri ise şöyle:

"Toplum Kalkınması ve Yetişkin Eğitimi / Prof Dr. Rıfat Miser, Kalkınmış Ülkelerde Yetişkin Eğitimi / Prof Dr. Meral Uysal Tekin, Kalkınmakta Olan Ülkelerde Yetişkin Eğitimi Afrika Örneği / Doç Dr. Ahmet Kavas" Son değerlendirmelerin ardından oturuma 11 Mayıs 2008 Pazar günü devam edilmek üzere son verilecek.

2. gün saat 09:45'te İSMEK Tanıtım filmiyle başlayacak olan programda, ilk olarak Prof. Dr. Cevat Geray "Yerel Yönetimler ve Yetişkin Eğitimi" başlıklı açılış tebliğini sunacak.

"Bir Yetişkin Eğitimi Modeli Olarak İSMEK Uygulaması" konulu 4. oturumun başkanlığını Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Sosyal Politikalar Daire Başkanı İlyas Çelikoğlu yapacak. Saat 10:30-12:15 arasında gerçekleştirilecek olan 4. oturum bildirileri şunlar:

"Bir Yetişkin Eğitimi Modeli İSMEK / Mehmet Doğan, İSMEK'in Dezavantajlı Gruplara Yönelik Eğitimleri / Prof Dr. Sedat Murat, Anar İSMEK Araştırması / İbrahim Uslu" Saat 13:30-15:00 arasındaki "Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Bazı Yetişkin Eğitimi Uygulamaları" konulu 5. oturumun başkanı Marmara Üniversitesi'nden Prof Dr. Mustafa AYKAÇ olacak. Sunulacak olan bildiriler ise şöyle:

"Belmek / Beltek (Ankara) Selma Okuroğlu / Kültür Ve Sosyal İşleri Daire Başkanı, KOMEK (Kocaeli) M. Sait Kaaçoğlu / Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı, BUSMEK (Bursa) / Dr. Yıldırım Kocabey - Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanı, GAMEK (Gaziantep) / Muhtar Akyol - Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı" Programda son olarak saat 15:00-15:30 saatleri arasında ise oturum başkanları, bilim kurulu üyeleri ve ilgililerin katılımıyla sempozyum değerlendirmeleri yapılacak ve sempozyum sona erecek.

(BGO-BGO-BA-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title