Haberler

İKV Başkanı: Türkler Schengen Vizesine Çok Fazla Para Verdi

Güncelleme:

İKV Başkanı Cihan Vardan, Türklerin son dört yılda Schengen vizesi için toplam 140 milyon euro ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Õmer Cihad Vardan, Türk vatandaşlarının son dört yılda Schengen vizesi için toplam 140 milyon euro (400.400.000 TL) ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

"VİZE UYGULAMASI BÜTÜNLEŞME RUHUNA AYKIRI"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İKV işbirliğinde düzenlenen "Türk Vatandaşları İçin Vizesiz Dolaşım: Geri Kabul ve Sonrası" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Vardan, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının, Türkiye-AB bütünleşmesinin ötesinde Avrupa bütünleşmesinin de ruhuna aykırı olduğunu savundu.

"140 MİLYON EURO ÖDEDİK"

Türk vatandaşlarının, 2012 yılında Schengen vizesine en çok para ödeyen ülkeler sıralamasında 5. sırada yer aldığını vurgulayan Vardan, şunları söyledi:

"Avrupa Komisyonu verilerine göre Türk vatandaşları sadece 2009-2012 yılları arasında 4 yılda, kısa süreli C tipi Schengen Vizesi başvurularına 140 milyon avro para ödedi. Bu, sadece standart Schengen vize ücreti için ödenen rakam. Bir de aracı kurum, postalama, randevu alma için ödenen var. Bunları da hesaba kattığınızda bu rakam en az 2,5-3 kat daha artmakta. Bu uygulamanın 1980 yılından bu yana sürdüğünü düşündüğümüzde, 34 yıllık hesabı siz yapın. Dolayısıyla vizeye ilişkin üstlenilen bu maddi ve manevi yük, Türk toplumunda, 'ayrımcılığa uğruyoruz' algısını körüklüyor ve sadece bu yüzden sürece desteği azaltıyor."

"VİZE MUAFİYETİ GERÇEKLEŞMELİ"

Vardan, gelinen noktada, iş dünyasının bir temsilcisi olarak arzularını, "sürecin adil şekilde işletilmesi", "daha önce Batı Balkan ülkeleri için sergilenen bütüncül ve istekli yaklaşımın Türkiye için de benimsenmesi", "sürecin en hızlı şekilde tarafların etkin işbirliği ile sonuçlandırılması" ve "vize muafiyetinin gerçekleşmesi" olarak sıraladı.

"SONUCA ULAŞMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ"

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın da konuşmasında, AB’nin elde ettiği standartlar ve gelişmişlik seviyelerinin Türkiye için bir fırsat olduğunu söyledi ve ekledi:

"Tüm bu kanaatler eşliğinde serbest dolaşım sorununun çözüme kavuşturulmasında takvimin erkene alınması sevindiricidir. Ancak şunun da altını özenle çizmeliyim ki, sürecin hızla sonuca ulaşması en büyük temennimizdir."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500

Yorumlar (7)

ÜMİT:

oda birşey mi biz de bir bb var milyar doları götürüyor.Bir bakanımız var eline 700 binlik saati giyiyor.Bir bankamızın elemanı var ayakkabı kutuları 4.5 milyon sığdırıyor:)

12
4
yanıtYanıtla
boğaziçilisrkan_2000@hotmail.com:

tamam iyi de bütün bunlardan sana ne...

yanıt0
yanıt0
Osmanlovegarden_38@hotmail.com:

Biz onlara million dolarlar oduyoruz onlar da sokakta yasayan birisine bile kirmizi hali seriyoruz kurallar daha agir olmali ac doyurmaktan biktik artik delecekse parasi olan gelsin bir fatdasi olsun ulkemize bizim cebimizdeki kuruslara goz dikmesinler

9
0
yanıtYanıtla
Al Sanaalsana@web.de:

Ya konsolosluklarin aldihi paralar? Onlar daha fazla. Soygun.

7
0
yanıtYanıtla
...:

Iste bu da gösteriyor ki Türkler Avrupa ya gezme is yasa yasama amacli ne olursa olsun gecebilmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bu durum AB yi korkuttugu icin AB kapilari acilmiyor, vizeler kalkmiyor. Eger vizeler kalkarsa Allah bilir herkes direktman Avrupa ya gecer, aynen suan Bulgarlarin yaptigi gibi.

4
2
yanıtYanıtla
simarreher07@hotmail.de:

Bilir bilmez konusmayin birkere türkiyeyi neden almadiklarinin sebebi bambaska bir sey haa avrupaya gideceklerin kimler oldugunu biliyoruz gitse gitse anca capulcular gider vize serbest olsa cünkü onlarin soyu oradan gelme zaten ikinciye su an türkiye AB üyesi olsa AB parlementosunda en güclü olacaklar o yüzden almiyorlar ve AB yardim paylasmasinda ülkenin büyüklügüne göre para aliyorlar misal Türkiye Almanyadan 3 kat büyük düsünün artik ne kadar para alacak yani bilip bilmeden konusmayin

yanıt0
yanıt0
yavuz:

yav ne günlere kaldık ağız dadıyla yemek yedirmediler velede madencileride düşünmekten yemek yiyemiyor yav üzüldüm....

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title