Haberler

Gto'da Tarımsal Üretim ve Gübre Kullanımı Toplantısı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarımsal üretim ve gübre kullanımı konulu istişare toplantısı düzenledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarımsal üretim ve gübre kullanımı konulu istişare toplantısı düzenledi.

GTO Başkan Yardımcısı Sadık Koçak moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ve tarım sektörü temsilcileri katıldı.

GTO'nun 1898 yılında Ziraat Ticaret ve Sanayi Odası adıyla faaliyetlerine başladığını söyleyen Koçak, zirai, sanayi ve ticari faaliyetlerin ekonominin temeli olduğuna ve birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaptı.

Koçak, tarımsal büyüme olmadan Türkiye'nin büyüyemeyeceğini belirterek tarım ekonomisinin önemine dikkat çekerek "Gelişmekte olan bir ülke olarak tarım ve sanayi sektörleri arasında bir paralellik kurmalıyız. Tarımda toplam kalite yönetimini sağlamalıyız. Bunun için de en başta tarım alanlarımızı bölük pörçüklükten kurtarmalıyız." dedi.

GTO'nun sanayicisinin tüccarının arkasında olduğu kadar çiftçisinin de arkasında olduğunu belirten Koçak, bütün sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ise gübre kullanımı konusunda yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, çözüm için bakanlık müsteşarlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

Karayılan, GTO, ziraat odaları ve kooperatiflerle istişare halinde olduklarını, çiftçilerin sorunlarını çözmek için her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

Sektör temsilcilerinin de yaşadığı sıkıntıları dile getirdiği toplantıda çözüm için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Mehmet Karayılan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title