Haberler

'Gezi Parkı Eylemlerinin Ekonomik Bedeli Ağır Oldu'

Gezi Parkı eylemlerinin masum şekilde başladığını, sonra amacından saptığını belirten Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, "Bedeli çok ağır oldu."

Gezi Parkı eylemlerinin masum şekilde başladığını, sonra amacından saptığını belirten Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, "Bedeli çok ağır oldu. Kredi maliyetleri yüzde 20- 25 oranında arttı, ticaret yavaşladı, döviz kuru fırladı" dedi.

Afyonkarahisar'da Hür Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (HÜRSİAD) yeni katılan işadamları için plaket töreni düzenlendi. Korel Termal Otel'deki toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler ile çok sayıda işadamı katıldı.

GİZLİ SERVİSLER MÜDAHİL OLDU

Törende konuşan Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara, ekonomi ile ilgili yapıcı eleştiriler yönelttiklerini söyledi. İstanbul'dan başlayarak tüm ülkeye yayılan Gezi Parkı eylemlerinin ekonomiyi etkilediğini belirten Özkara, "İstanbul'da başlayan, daha sonra belirli bölgelere sirayet eden olaylar yaşadık. Yapıcı eleştiri, yıkıcı eleştiri için güzel bir örnek. Demokratik, sivil, temiz, fikrine katılırız veya katılmayız, uygun bir tepki olarak başlayan, masum, birkaç üniversite öğrencisiyle başlayan protesto, daha sonra bütün dünya gizli servislerinin, illegal örgütlerin, terör örgütlerinin, yıllardır bu ülkeyi karıştırmak için uğraşıp bütün enstrümanları kullanıp başarılı olamayan birtakım örgütlerin işin içine girmesiyle maalesef çok farklı boyutlara gitti" diye konuştu.

'BEDELİ AĞIR OLDU'

Gezi Parkı eylemlerinin amacından sapmasının ardından ekonomik göstergelerin olumsuz bir durumla karşılaştığına dikkat çeken Özkara, şöyle dedi:

"Bedeli çok ağır oldu. Kredi maliyetleri yüzde 20- 25 oranında arttı, ticaret yavaşladı, döviz kuru fırladı. Turizme bakan yönüyle korkulan ölçüde olmadı, ama kayıplarımız oldu. İptal edilen kongreler oldu. Ben bu süreçte, İzmir EXPO çerçevesinde aldığım vazife nedeniyle yurtdışındaydım. Yabancı televizyonlardan durumu izlediğimizde mazallah ülkede kan gövdeyi götürdü, Suriye bile çok masum kaldı. Bu bir art niyetti. Bu imajı Avrupa ve dünya topluluğuna pompaladılar. Eleştirinin yapıcı, iyi niyetli olanı bir şey ifade ediyor. 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' ifadesini değiştiriyorum. 'Türkün Türkten başka düşmanı yoktur' diyorum."

'GÜRÜLTÜ ÇIKARANLARA PABUÇ BIRAKILMAZ'

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise son 10 yılda ekonominin istikrara kavuştuğunu vurguladı. Türkiye'nin bu dönemde siyasi anlamda itibarının arttığını, ekonomik anlamda ise gücünün artmaya başladığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Son dönemde bundan rahatsız olanların yakalanan istikrarı bozma girişimleri de milletimizin sağduyusu sayesinde inşallah bitme noktasına geldi ve bitiyor. Türkiye, birkaç gürültü çıkaranın çıkardığı gürültüye pabuç bırakacak kadar zayıf bir ülke değil. Onun da neticeleri zaten gözüküyor" dedi.

HÜRSİAD'ın düzenlediği tören, konuşmaların ardından plaket takdimiyle sona erdi. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Akdeniz Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title