Haberler

Enerji Piyasaları Zirvesi - Omv Group Üst Düzey Yöneticisi Roiss

Enerji Piyasaları Zirvesi- OMV Group Üst Düzey Yöneticisi Roiss: - "Türkiye doğalgaz merkezi olmak istiyorsa daha şeffaf bir fiyatlandırma mekanizması oluşturmalı" OMV Group Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Gerhard Roiss, "Türkiye doğalgaz merkezi olmak istiyorsa daha şeffaf bir fiyatlandırma mekanizması oluşturmalı" dedi.

Enerji Piyasaları Zirvesi- OMV Group Üst Düzey Yöneticisi Roiss: - "Türkiye doğalgaz merkezi olmak istiyorsa daha şeffaf bir fiyatlandırma mekanizması oluşturmalı" OMV Group Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Gerhard Roiss, "Türkiye doğalgaz merkezi olmak istiyorsa daha şeffaf bir fiyatlandırma mekanizması oluşturmalı" dedi.Roiss, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Enerji Uzmanları Derneği tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde düzenlenen Enerji Piyasaları Zirvesi'nde, doğalgazın Türk enerji sektöründe kilit öneme sahip olduğunu söyledi.Yabancı şirketlerin Türkiye'ye yatırımlarını arttırmaları için daha liberal enerji piyasasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Roiss, şöyle konuştu: "Türkiye doğalgaz merkezi olmak istiyorsa daha şeffaf bir fiyatlandırma mekanizması oluşturmalı. Türkiye, doğal kaynaklar bakımından zengin değil. Ancak coğrafi açıdan çok stratejik bir konumda. Türkiye bu konumunu iyi kullanarak, İran, Irak ve Azerbaycan gibi ülkelerden düşük maliyetli doğalgaza erişimini avantaja çevirmeli."Düşen petrol fiyatlarının, tüketicilere yaradığını vurgulayan Roiss, bu sayede yatırımcı firmaların da daha düşük maliyetli projeler gerçekleştirebileceğini bildirdi.Merkezi Avusturya'da bulunan OVM Group, petrol ve doğalgaz sektöründe faaliyet gösteriyor. -

Kaynak: AA / Ekonomi

Gerhard Roiss Türkiye OMV Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title