Haberler

Emekliye 100 Liralık Zam, Zengine Milyarlık Kıyak

Güncelleme:

Emekli maaşlarına yapılan 100 liralık seyyanen zam ile birlikte, zenginlere de vergi kanunundaki düzenleme ile milyar liralık kıyak yapıldı.

Emekliye seyyanen yapılan 100 liralık zam mecliste kabul edildi. Bununla birlikte Gelir Vergisi kanununda yapılan değşiklik de Meclis'ten geçti. Düzenleme ile menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kâr paylarının vergi dışı tutulma süresi 2020'ye kadar uzatıldı.

"EMEKLİYE DEĞİL ZENGİNE YARADI"

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, kanun ile yaklaşık 20 milyar TL'lik vergiden vazgeçildiğini söyledi. CHP'li Üstündağ, zengine yapılan düzenlemeyi şöyle anlattı:

"Yasanın 2'nci maddesiyle yaklaşık 20 milyar TL vergiden vazgeçiliyor. Bu vergileri kim ödeyecekti? Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kâr payları sahipleri. Kim bunlar? Parası olanlar, zenginler.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Akın Üstündağ Muğla Memur Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (49)

Ahmet:

Bir şey olmaz... Dünya liderimiz reisimiz sen çooook yaşa... Donumuza kadar al:))) tamam mı reisssss

33
8
yanıtYanıtla
ŞAŞIRMADIM Kİ......:

PIRLANTANIN VERGİSİ YÜZDE SIFIR BU ÜLKEDE. . . ŞAŞIRMADIM. . .

30
3
yanıtYanıtla
bilal:

sus la param azalacak

yanıt3
yanıt0
AKEPE ADALETİ:

BU AKEPE ŞEYTANA KÜLLAHI TERS GİYDİRİR, BELKİ ŞEYTANA HOCALIK BİLE YAPABİLİRLER. . .

26
7
yanıtYanıtla
CHP BİR İŞE YARAMAYAN PARTİ OLDU:

CHP NİN İŞİ GÜCÜ COMAK SOKMAK.

3
28
yanıtYanıtla
SİZDEN BİRİ:

CHP NİN İCRAATİ İSLAMA MUALEFET OLMAK, BASKA BİR İCRAATI YOK. CEM HALAY PARTİSİ; CHP

yanıt6
yanıt10
Tehlikeli:

Ya bi sorum var akp dünyaları yedi ama türk hakkinda cıt yok sanırım zengin bir halk türk halkı

29
0
yanıtYanıtla
AKTROLLER NERDESİNİZ AKTROLLER:

HAYRET BU HABERE YORUMUNUZU GÖREMEDİM VEYA YAPILAN YORUMLARA OLUMSUZ OYLARINIZI DA GÖREMEDİM. SİZDE HAKLISINIZ BU AKEPELİ YÖNETİCİLER SİZLERİDE ZOR DURUMA SOKUYORLAR VEYA VİCDANINIZ SIZLADI DA BU HABERE BALIK GİBİ ATLAMADINIZ.

16
4
yanıtYanıtla
Memur:

Allah kahretsin bunlari ne zaman bu fakir vatandas isci memur dusunulecek yaziklar olsun hakkim son zerresine kadar haram zikkim olsun bizden caldiklarini allah bunlarin yedi ceddinden cikarsin bide utanmadan dini alet ediyorlar yazik cok yazik

13
6
yanıtYanıtla
misafir:

emekliye, 3-5 mujde diye mansetten desteksiz atanlar, bunlari yenimi ogrendiniz. i kendilerine 5-6 binlira zam yaparken 1 dakika dusunmeyenler, emekli ve memur artisina kaynak yok diyorlar.

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title