Haberler

"Dişi Hayvan Kesimi Önlensin"

Güncelleme:

KTB Başkanı, Türkiye'de hayvancılığın gelişmediğini ve dişi hayvan kesiminin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, Türkiye'de hayvancılığın yemlerin yetersiz ve pahalı olması nedeniyle gelişmediğini ve dişi hayvan kesimini tetiklediğini öne sürdü.

Zarar eden besicilerin dişi hayvanları da kesmeye yöneldiğini belirten Şaman Ünlü, "Dişi hayvan kesiminin fazla olması ise sığır cinsi erkek hayvanların fiyatının düşmesine neden olmakta. Her ne kadar dişi hayvan kesimi yasak ise de, illegal yollardan kesimler yapılmakta. Doğacak buzağıya verilen desteğin artırılmasının dişi hayvan kesimini önleyeceğini düşünmekteyiz"' dedi.

Doğacak buzağıya verilen primin cinsine göre 800 lira ile bin 500 lira arasında belirlenmesinin damızlık ve dişi hayvanın kesilmesinde caydırıcı olacağını düşündüklerini söyleyen Ünlü, şöyle konuştu:

"Dişi ve damızlık hayvanların kesimin önlenmesi, erkek hayvan fiyatlarının yükselmesini ve et fiyatlarının dengelenmesini sağlayacaktır. Aksi taktirde dişi ve damızlık hayvanların dengede olan sayısı tekrar azalacaktır, beslenecek hayvan bulunamayacaktır. Bu da damızlık hayvan üreticileri ve besicilerin ciddi zarar görmesi, ithalat kapısının yeniden açılması anlamını taşımaktadır. Bu olumsuz senaryoların benzerleri geçmişte başımıza gelmiştir. Tekrar aynı sorunların yaşanmaması temennimizdir." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Şaban Ünlü Kayseri türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title