Haberler

    Bu Daha Buz Dağının Görünen Yüzü'

    Gamze ŞENER İSTANBUL - İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 16 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonu sonrası, "aralarında tekstil şirketi sahipleri de var"iddialarını değerlendiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu işi yapanların gerçek ihracatçı olmadıklarını belirterek, "Bu daha buzdağının görünen yüzü; nasıl bir sonuç çıkacak bilemiyorum" açıklamasını yaptı.

    Gamze ŞENER

    İSTANBUL - İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 16 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonu sonrası, "aralarında tekstil şirketi sahipleri de var"iddialarını değerlendiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, bu işi yapanların gerçek ihracatçı olmadıklarını belirterek, "Bu daha buzdağının görünen yüzü; nasıl bir sonuç çıkacak bilemiyorum" açıklamasını yaptı.

    Hayali ihracat yöntemiyle, devleti yaklaşık 900 milyon TL'lik zarar uğrattıkları öne sürülen operasyonu değerlendiren Tanrıverdi, "Bu işi devamlı yapan bizim de muzdarip olduğumuz insanlar büyük ihtimalle; yakalanan isimlerin sektörün içinden insanlar olduklarını düşünmüyorum. Bunlardan korunmak için daha sert tedbirler alınıyordu; bu sefer gerçek ihracatçı zorluklarla karşı karşıya kalıyordu. Bu firmalar tahmin ediyorum geçmişte de bu tarz işler yapıyordu ancak şimdi yakalandılar. Bunların takip edilmesini sektörümüz açısından olumlu görüyoruz. Bir şekilde bu işi yapan firmalar cezasını çekmeli. Ancak sanırım bu olay buzdağının görünen yüzü. Buradan nasıl bir sonuç çıkacak bilemiyorum" dedi.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Hikmet Tanrıverdi İstanbul Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title