Haberler

Brooks Ceo Oluyor The Sun, 'Magazinci Gazete Yönetir mi' Tartışması Yaşıyor

Tabloid Gazetelerinin En Güçlüsü Olarak Kabul Edilen The Sun'ın Genel Yayın Yönetmeni Rebekah Brooks, Eylül Ayında Rupert Murdoch'ın Sahibi Olduğu News International'ın İngiltere Gazeteler Bölümü'nün Ceo'su Olacak.

Tabloid gazetelerinin en güçlüsü olarak kabul edilen The Sun’ın Genel Yayın Yönetmeni Rebekah Brooks, eylül ayında Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News International’ın İngiltere Gazeteler Bölümü’nün CEO’su olacak.

Brooks’un ataması haziran ayında duyuruldu ancak hâlâ The Sun’ın başına kimin geçeceği netlik kazanmadı. En önemli adaylardan biri Brooks’un yardımcısı olan Dominic Mohan. Bizarre isimli dedikodu köşesini yazan Mohan’ın iyi bir genel yayın yönetmeni olmayacağını düşünenler de var. ‘Magazin yazarı gazete yönetemez’ değerlendirmelerinin yanında Murdoch’ın da Mohan’a sıcak bakmadığı söyleniyor. Mohan, ‘Sara Cox’un kocası sandalyeden düştü’ özel haberiyle pek çok kişiyi şaşkına uğratmıştı.

Ciddi adaylar da var

3 milyon tirajı ve hükümetleri yerinden eden gücü ile The Sun’ın bir magazin yazarı tarafından yönetilmemesi gerektiğini savunanlar var. İsmi geçen diğer adaylar ise Daily Mirror’ın Genel Yayın Yönetmeni Richard Wallace ve Telegraph Medya Grubu’nun başında bulunan Will Lewis. Hükümetler kuran ve yıkan bir gazete olarak kendini gören The Sun’ın gelecek yıl yapılacak seçimlerde kendini göstermek isteyeceği söyleniyor. Son dönemde Muhafazakar Parti’ye kayan gazete, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ı destekliyor.

Çevresi geniş değil

Öte yandan Dominic Mohan’ın yayın yönetmeni olmasını okurların yadırgamayacağı da söyleniyor. İngiliz basın geleneğinde broadsheet (Türkiye’deki boy) gazeteler ciddiyeti, tabloid ise skandal ya da bulvar gazeteciliğini temsil ediyor. Mohan’ın, Brooks’tan yaratıcılık, edit etme yeteneği öğrendiği ancak ondaki çevre ve elçi çekiciliğine sahip olmadığı belirtiliyor.

Kritik dönemi yönetmek

Gazeteyi kimin yönettiği hiçbir zaman şimdiki kadar önemli olmamıştı. Tirajını 3 milyonda tutmaya çalışarak, fiyatını 35 pence’ten 20 pence’e düşüren gazete satış gelirlerinde düşüşle karşı karşıya. Bir yandan global ekonomik kriz, diğer yandan ise gelecek yıl yapılacak seçimlerde gazetenin üstleneceği misyon açısından gazetenin başına geçen kişi kritik bir dönemi yönetecek.

Brooks iki numara oluyor

TEKRAR evlendiğinde Wade kızlık soyadını bırakan Rebekah Brooks’un eylül ayında News International’da İngiltere Gazeteler Bölümü CEO’su olması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama haziran ayında yapılmıştı. Atama ile Brooks’un Murdoch’ın oğlu James’e karşı iki numara olacağı söyleniyor.

James’in anaokulu arkadaşı Angelo da adaylar arasında

NEW York Post’un başında bulunan Jesse Angelo da, The Sun’ın başına geçeilecek isimler arasında gösteriliyor. Murdoch’ın ABD gazetelerinde ayrıcalıklı hizmet veren Angelo’nun dezavantajı olarak the Sun’da staj yapması dışında Fleet Street’i bilmemesi (Türk basınının Bab-ı Ali’si gibi İngiliz medyasının kalbinin attığı yer) gösteriliyor. Avantajlarının başında ise anaokuluna James Murdoch ile birlikte gitmesi söyleniyor. London Paper’ı 10 milyonlarca sterlin zarar sokan Stefano Hatfield’in ismi de the Sun için geçiyor.

Sunday Times, resesyonun etkilerini hissederken, News International, The Sun’a daha çok bağlandı. News Corp, bütün dünyada ana alanı olmayan işlerden çıkıyor. Rupert Murdoch, haziranda Weekly Stardard’ı satmıştı. Oğul James Murdoch ise London Paper’ın kapatılabileceği sinyali verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title