Haberler

Bakan Çelik: Kömür Madeninde Yaşam Odası Olmaz

Güncelleme:

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ''Kömür madeninde yaşam odası olmaz. Çünkü burada gazdan bahsediyoruz. Önemli olan kaza sonrası madenin derhal terk edilmesidir'' dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, madenlerde bulunması istenen yaşam odalarıyla ilgili söylediği sözler dikkat çekti.

BAKAN'DAN YAŞAM ODASI SORUSUNA NET CEVAP

Canlı yayında Çalışma Bakanı Çelik'e sorular yönelten NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen, geçtiğimiz yılın en çok tartışılan konularıdan biri olan yaşam odaları ile ilgili de bir soru sordu. Ergen, vatandaşın da merak ettiği o soruyu şöyle ifade etti:

"İş güvenliği ve madenlerle ilgili yönetmelik değişti ve bir hayat hattı kurulması söz konusu oldu. Bu Soma'dan sonra tartışılan yaşam odasının işlevini sağlayabilecek bir düzenleme mi?"

"TORBA YASADA GEÇERSE EKSİK KALMIYOR"

Bakan Çelik ise Ergen'in sorusunu şu sözlerle yanıtladı:

"Yine yanlış anlaşılan bir konu. Çalışma hayatında neler yapmamız gerektiğini biz biliyoruz. Maden kazaları öncesinde bir iş sağlığı güvenliği yasasını çıkardık. Bu yasa çağdaş modern bir yasa ama cezayı öngörmüyordu. Ama gördük ki yaşanan olaylarda çalışma hayatının mevzuatı çok önemli. İşverenin olaylara bakışı ve farkındalığı çok önemli. Bir de işçi kardeşimizin iş güvenliği ile ilgili algısı çok önemli. Mevzuat işçi işveren uyumlu olursa iş kazalarını yok noktasına çekmek mümkün. 2012 ile 2015 arasında başka bir şey kaldı mı bilmiyoruz meclisteki torba yasada geçerse eksik kalmıyor.

"ÇİP SİSTEMİNİ GETİRDİK"

Biz maden yönetmeliğinde değişikler yaptık şu anda. Bu fosforlu hayat hattı ne demek? Aşağıda madende 400-500 metre yerin altında bir kaza meydana gelirse bir elektrik kesintisi meydana gelirse o fosforlu hatta tutunarak gün yüzüne çıkıyor. Çip sistemini getirdik. Bir olay meydana geliyor veya meydana gelme den hangi işçi nerede bunu noktasal olarak tespit etme imkanımız var.

"YAŞAM ODASI OLMAZ DİYORUM ANLAMIYORLAR"

Ayrıca yaşam odası. Kömür madenlerinde yaşam odası olmaz diyorum anlamıyor insanlar. Diğer madenlerde olur. Yangından dumandan zehirlenmeden bahsediyoruz. Burada bir an önce ocaktan çıkma hedefi olması gerekiyor. Bu düzenlemede oksijen maske dolum tesisi ve değiştirme tesisi sistemini getiriyoruz. 15 dakika ve yarım saatte bir maskesini değiştireceği istasyonlar kuruyoruz. Bunun dışında detaylı sondaj sistemi geliyor. Desandre dediğimiz maden ocağına inen eğim 18 dereceyi geçmeyecek. Eğer geçiyorsa mekanik iniş yapacaksınız yaya gitmeyecek işçi. Tüm değerlendirmeler kaza diyebilmeli aksi takdirde tüm yürekler yanıyor."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Ergen Faruk Çelik Soma Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

vah vah:

dünya aptal da bi akıllı sen kalmıştın zaten

12
4
yanıtYanıtla
Adam olun:

Ulan ya. . . bunlar kadar yalanci gelmedi bu dünyaya. Bütün dünyada var, bizde niye olmuyor sayin bakan? Ama sende hata yok, sen beyinsiz olabilirsin, SENIN GIBILERI oraya getirenlerde hata!

6
1
yanıtYanıtla
reismobilWeb@haberler.com:

Suc sende degil size oy veren bizim gibi koyunlarda

5
0
yanıtYanıtla
reismobilWeb@haberler.com:

Faizi merkez bankasi yuzde 99 lardan, yuzde 7 ye indirdi, gorevini basardi. Hukumet ekonomiyi dolari alt ust etti, herseye zam geldi yoneticiler sizde hesap verin, Faiz bahane dolardan para kazanmaniz sahane

2
0
yanıtYanıtla
anka:

evet evet o yüzden gelişmiş ülkelerde yaşam odası var, son zamanlarda Batı''da olan maden kazasında o yüzden maden odasına sığınarak kurtuldular, neredeyse niye kaza olduğunda oradaydı diyecekler pes doğrusu. . .

1
0
yanıtYanıtla
KEMAL VATANSEVER:

ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ. O ZAMAN MADENDE BİR HAFTA ÇALIŞSANA.

1
0
yanıtYanıtla
HorozMobil-ANDROID:

Horoz çok olursa. sabah erken olur.

1
0
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Dogru ne de olsa giden canlar baskasinin sana dokunmuyo.senin tuzun kuru.lanet olsun sizin gibi hukumete

1
0
yanıtYanıtla
vay vayMobil-ANDROID:

devlt olmaz diyorsa olmaz kimnederse.??????

0
0
yanıtYanıtla
ziyaretçi:

Soma kazası, sahiplerin, güvenlik yönetmeliği gözlemiyerek ağır bir ihmal sebep vermekten dolayı değil mi? Sorular: şehit olan maden işçilerine hükümet ne yardım yaptı: ne haber bununla ilgili? Sadece AKP''li ailelere mi bir yardım verildi? Ya gençler, hangi okula gitmeye zorlandı?

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title