Haberler

Ramazan Nedeniyle Yapılan Denetimlerde 'Pes Artık' Denilecek Görüntüler

Güncelleme:

Aksaray'da yapılan Ramazan denetlemelerinde bir fırında böcek ve örümceklerin cirit atarken hamur kesen makinaların kirli ve paslı olması dikkat çekti.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan nedeniyle İstanbul genelinde gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerini denetledi. Aksaray'da yapılan denetlemelerde ekipler girdikleri bir fırında 'pes artık' denilecek görüntülerle karşılaştı. Böcek ve örümceklerin cirit attığı imalathanede ayrıca hamur kesen makinalarının kirli ve paslı olması dikkat çekti. İşyerine genel hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 7 bin 731 lira idari para ceza kesildi.

YÜZLERCE EKİP SEFERBER

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bugün İstanbul genelinde 39 ilçede 400 ekiple yaklaşan Ramazan öncesi gıda denetimi yaptı. Gıda kontrol ekipleri gıda imalatı ve satışı yapan işyerlerine gelişi güzel girerek buralarda genel temizlikten, hijyene, atık maddelerin depolandığı yerlerden, işyerlerinin evraklarına kadar bir çok hususu kontrol ederek denetledi. Fatih'te yapılan denetimlere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ile birlikte 40 ekip katıldı.


BÖCEK VE ÖRÜMCEKLERİN BULUNDUĞU FIRINDA EKMEK ÜRETİLİYOR

Aksaray'da yapılan denetlemelerde girilen bir fırında karşılaşılan manzara görenleri şaşkına çevirdi. Fırın sahibinin de ekiplere eşlik ettiği denetim sırasında imalathanenin duvarlarında böcek ve örümceklere rastlandı. Gıda denetçileri ve basın mensuplarının böcekleri göstermesi üzerine fırın sahibi, her ay düzenli olarak ilaçlama yaptığını öne sürdü.

7 BİN 731 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ

Ayrıca hamur kesme makinalarının kirli ve pas içinde olduğu tespit edilen fırına, genel hijyen kurularına uyulmadığı gerekçesiyle 7 bin 731 lira para cezası kesildi. Fırın sahibine 15 gün içinde eksikliklerin giderilmesi için de süre tanındı.


Aksaray ve Sultanahmet'te yapılan denetimlerde genel hijyen kurallarının ihlal edildiği bazı restoran ve lokantalara da hijyen eksiklikleri nedeniyle tutanak tutuldu, bunların giderilmesi içinde bu işletmelere süre tanındı. Öte yandan herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı işletme sahiplerine de teşekkür edildi.


İL MÜDÜRÜ HAMİT AYGÜL: RAMAZAN BOYUNCA BU DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hamit Aygül, halkın güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için yılın her günü ekiplerle periyodik olarak denetim yapmadıklarını belirterek, "İstanbul'da üretim, toplu satış ve tüketim yerleri olmak üzere yaklaşık 110 bin gıda işletmesi var. Normal denetlemelerimiz rutin olarak devam ediyor. Bu Ramazan'a has bir denetim. Halkımızın daha güvenli gıda tüketebilmesi amacıyla Ramazan ayı boyunca bu denetimler devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hamit Aygül İstanbul Aksaray Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (9)

RAMAZAN GELDİ OSMAN GELMEDİ:

RAMAZAN GELDİ Zabıtalar denetime başladı. Ya Ramazan gelmeseydi de Osman gelseydi. Yine Zabıta kardeşlerimiz böcek avına çıkacaklarmıydı.

13
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Ramazan Boyunca mı denetlenecek!!!!! Biz ramazandan sonra yine Paslı örümcekli böcekli ekmek mi yiyeceğiz yani??? Kardeşim devletimizin denetleme mekanizması maalesef çok ağır işliyor. Bakıyorum yumurtalar tavuklar halaaaa güneşin altında satılıyor üstelik zabıtaların gözü önünde yazık ya. . . Biz bu kadar değersiz değiliz arkadaşlar.

7
0
yanıtYanıtla
ZABITA''nın ESARETİ:

Zabıtalar SEÇMEN KAYBI korkusu ile hiç bir zaman esnafı üzmezler. Böcü de çıksa Börtü de çıksa 77 TL. hafif bir ceza yazıp esnafın gönlünü alırlar. Bu işler böyle yürür.

7
0
yanıtYanıtla
ADİL:

bu denetimler sadece özel günlerde değil ani denetim şeklinde herzaman yapın

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

UĞUR DÜNDAR YILLARDIR HABERİNİ YAPTI. DEĞİŞEN GELİŞEN BİRŞEY YOK . DEVLETİN BÜROKRATLARI NEİŞ YAPAR YILLARDIR ÇÖZEMEDİM. SİYASİLER GEZMEKTEN VE AÇILIŞ YAPMAKTAN KAPANIŞ YAPMAYI UNUTUYORLAR. İŞİN KISACASI BİZİM MİLLETİN İNSANINA HİÇ BİR ZAMAN POHPOHLAMA VE İLTİFAT YAPMAYACAKSIN. ÖNCE EĞİTİM GÖREVLİLERİNE VURUCAN KIRBACI

5
1
yanıtYanıtla
olumlu dunya:

ulan sadece ramazan ayında denetim var her gün denetim olsun nbunu insan yiyeceke

5
0
yanıtYanıtla
düzgün başlıklar atın:

devletin memurunu bile derken nasıl bir başlık bu???

0
3
yanıtYanıtla
Ramazan Nedeniyle Yapılan Denetimlerde!!:

Neden sadece Ramazan gelince denetleniyor ne yani diğer aylarda ölekmi

3
0
yanıtYanıtla
görüntüde bir şey yok yalan haber:

abatılı haber olmuş sakıncalı durum yok. . o devlet memurlarıda memurluktan kovulmalı len kamera ile sağı solu çekip gasteye satmayın bari

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title