Haberler

Akkuyu'nun Deniz Hidroteknik Yapı İşleri İhalesini Cengiz İnşaat Kazandı

Güncelleme:

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Türkiye'nin enerji açığını büyük bir kısımını kapatacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

9 FİRMA TEKLİF VERDİ

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, ihale komisyonu, gelen tekliflerin incelenme aşamasını tamamladı.

Akkuyu Nükleer Santrali deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesine ilk aşamada Özaltın İnşaat, Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, STFA-Makyol-Rönesans Konsorsiyumu, Nurol İnşaat ve Ticaret, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret ve Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ olmak üzere 9 firma teklif verdi.

4 FİRMANIN TEKLİFİ TEKRAR ALINDI

Santralin hidroteknik yapıları için, STFA-Makyol-Rönesans Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'den tekrar teklif alındı.

CENGİZ İNŞAAT KAZANDI

İhale komisyonu gelen tekliflerin incelenme aşamasını tamamladı. Akkuyu Nükleer AŞ'nin satın alma komisyonu kararına göre, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Akkuyu NGS deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası konulu iş ve hizmetleri gerçekleştirecek olan tedarikçi olarak seçildi.

20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

İhale konusu işler arasında Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası bulunuyor.

Akkuyu Nükleer Santrali için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Özaltın İnşaat Kolin İnşaat Türkiye İçtaş Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

eRn:

Anca böyle yaranırsın Türkiye de millete hakaret eden ihale alıyor iş yapanlar değil.

10
0
yanıtYanıtla
rizeliMobil-ANDROID:

Kazanmadı.illa kipeş keş çekildi

8
0
yanıtYanıtla
sevimMobil-ANDROID:

nükleer facia kacınılmaz son!!!

6
0
yanıtYanıtla
txiMobil-ANDROID:

kim olacaktı ki...

2
0
yanıtYanıtla
tex:

evet o kişi, ceza yedi 8 bin tl. şimdi iki sefer söver 16 bin ceza yer. nasılsa para var

1
0
yanıtYanıtla
Ahmet erdemMobil-IOS:

Tcdd'ye yaptığı yola benzer bişey yapacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title