Haberler

4. Anfaş City Expo Fuarı Açıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük şehircilik ve teknolojileri fuarı 'Şehircilik ve Teknolojileri', Antalya Expo Center'de açıldı.

Anfaş Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye'nin en büyük şehircilik ve teknolojileri fuarı 'Şehircilik ve Teknolojileri (City Expo)', Antalya Expo Center'de açıldı.

16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan fuarda 160 firma, son teknolojilerini ve yeni ürünlerini sergiledi. Öte yandan, belediyeler de yer aldıkları stantlarda, hizmetlerinin ve projelerinin tanıtımını yaptı. Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Moldova, Irak, KKTC'den bin 800'ün üzerinde belediye başkan ve yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, il özel idare genel sekreterleri, valiler ve kaymakamlar olmak üzere 13 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Anfaş Fuarcılık İşetme ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 17-19 Nisan 2013 tarihleri arasından düzenlenen fuarın; belediyeler, il özel idare, karayolları, DSİ, kooperatif, organize sanayi siteleri, üniversitelerin alt yapı ve üst yapı ihtiyaçlarına cevap verebileceğini söyledi. Bu yıl fuarın ana temasının 'ulaşım' olduğunun altını çizen Çalık, "Belediyeler fuarda ulaştırma ile ilgili projelerini paylaşma imkanı bulacaklar. Ayrıca ulaşım alanında katılan firmalar yeni ürünlerini sergileme fırsatı yakalayacaklar" dedi.

Türkiye'de belediyelerin özel sektör gibi çalıştığını ifade eden Çalık, "Belediyeler bulundukları şehrin tüm alt yapı ve üst yapı yatırımlarını üstelenmiş durumda. Bütün belediyeler şehirlerinin fiziki görüntüsüne önem veriyor. Bu fuar, belediyelere önemli yenilikler sunuyor. Öte yandan Türk ekonomisine, sanayinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Fuar boyunca yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir ticaret hacmi olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, fuarın tüm belediyelere ve Antalya'ya katkı sağlayacağını dile getirdi. Belediyelerin proje ve hizmetlerini stantlarında sergilediklerini kaydeden Böcek, "Burada belediyelere hizmet

yapan firmalar var. Yeni ürünler biz belediye başkanları için sergileniyor. Belediyelerin kullandığı ne ürün varsa burada sergileniyor. Yurt dışında belediye başkanı arkadaşlarımız geliyor. Her fuarın kente, şehrimize büyük katkısı var. Yerel yönetimler adına önemli bir sempozyum düzenlenecek" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Çalık Türkiye Antalya Kosova Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title