Haberler

19. Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü Etkinliği

Demokratik Kongo Cumhuriyeti heyeti, Edirneli iş adamlarıyla bir araya geldi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden 25 iş adamı, kentteki iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türkiye İş A ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) düzenlediği 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü etkinliği kapsamında, Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği'nin (BİŞDER) davetlisi olarak Edirne'ye gelen konuk iş adamları, bir restorandaki toplantıda Türk iş adamlarıyla buluştu.

Edirne Valisi Hasan Duruer, toplantıda yaptığı konuşmada, Kongolu iş adamlarını Edirne'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Edirne'nin, tarih, tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından Türkiye'nin önemli merkezlerinden olduğunu vurgulayan Duruer, "Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bu potansiyelin çok daha fazlasının olduğunu ifade ettiler. Biz Edirneliler ve Edirneli iş adamları olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile tecrübelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyarız" dedi.

BİŞDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İplikçioğlu da 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün tarım ve gıda teması ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Tarım ve gıda sektöründe geçen yıldan bu yana 62 milyar dolarlık gelire ulaşıldığını aktaran İplikçioğlu, "Nüfusunun dörtte biri tarım sektöründe çalışan Türkiye, tarım ekonomisi olarak dünyada 7. sıraya yükselmiştir. Ülkemiz, Avrupa'da İspanya, Fransa ve İtalya'yı geride bırakarak, tarım ekonomisinden en çok gelir elde ülke haline gelmiştir" diye konuştu.

Kongolu iş adamı Kayudi Misamu Coco da Türkiye ve Kongo'nun tarım sektöründe iş birliği yapabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Duruer, Kongolu iş adamlarına Edirnekari tablo ve mis meyve sabunu hediye etti. Kongolular da Vali Duruer'e çeşitli hediyeler sundu. - Edirne

Kaynak: AA / Ekonomi

Hasan Duruer Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title