Haberler

Ekonomi Bakanı Elitaş: Rusya Kendi Halkını Cezalandırıyor (4)

İhracatın YÜKSELEN YILDIZLARI ÖDÜLLERİNİ ALDIEge İhracatçı Birlikleri, İhracatın Yükselen Yıldızları 2015 Ödül Töreni'ni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

İhracatın YÜKSELEN YILDIZLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Ege İhracatçı Birlikleri, İhracatın Yükselen Yıldızları 2015 Ödül Töreni'ni Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Bölgede en fazla ihracat yapan ve alanında başarı sağlayan toplam 56 firmaya ödüllerin verildiği tören, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Törene Bakan Elitaş'ın yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve çok sayıda oda ve borsa başkanı katıldı. Törenin açılış Konuşmasını EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk yaptı. Türkiye ihracatında Ege ve İzmir'in payı hakkında konuşan Ünlütürk, ihracat rakamlarının artması için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini söyledi.

"DAHA FAZLA SINI İSTİYORUZ"

Toplantıda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye ekonomisinin yüz akı ihracatçılarımız ülkemizi her yerde başarıyla temsil ediyor. Ama biz daha fazlasını istiyoruz. Daha fazla ihracat, daha fazla büyüme istiyoruz. Ülkemizin küresel ekonomideki başarısı girişimcilerin başarısına bağlı. Biz yeni Türkiye markasını ne kadar duyurursak o kadar başarılı oluruz. Biz ülkemize ihracatçılarımıza güveniyoruz. Durmak yok üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"EKONOMİ GELİŞİRSE TERÖR KALMAZ"

Ekonomi Bakanı Elitaş ise, "Son dönemde zor günlerden geçiyoruz. Kısa süre içinde ülkemizin çeşitli yerinde alçakça saldırılara uğradık. Bunları unutmamız ya da hoş görmemiz mümkün değil. Bu akan kanın hesabını soracağız. Korkakça saldırılarda kaybettiklerimizin isimlerine baktıkça yüreğimiz yanıyor. Ülkemiz kalkındıkça ekonomi güçlendikçe ihracat arttıkça ne terör kalacak ne de başka sorunlar. Bu noktada siz işadamlarına çok iş düşüyor" diye konuştu.

"YÜZDE 13'LÜK DÜŞÜŞ İZMİR'İN POTANSİYELİ YANSITMIYOR"

Konuşmasında Türkiye'deki riskleri, İzmir ihracatındaki düşüşe ve gelecekteki politikalara değinen Bakan Elitaş, "İzmir bir fırsatlar şehridir. Hayallerin ticarete dönüştüğü bir yerdir. Türkiye'nin dışa açılan penceresi olmuştur. Dünyanın her yerinden incir, üzüm almak için gelen firmalar artık otomobil, tekstil, beyaz eşya, sanayi ürünleri alıyor. Umarım bu başarılara önümüzdeki dönemde yenileri eklenecektir. Ege'nin incisi İzmir bugün de hala başarılı olduğunu ihracat rakamlarıyla gösteriyor. İzmir 2015 yılında ihracatımızın yüzde 6'sını gerçekleştirmiştir. Türkiye'de ve dünyada yaşanan sıkıntılar nedeniyle İzmir ihracatı geçen sene yüzde 13 azaldı. Bu düşüş sizin potansiyelinizi asla yansıtmıyor. 2016'da size yakışan rakamlara ulaşacağız. 2016'da küresel risklerin azalması ve reformların yerine gelmesiyle ihracat rakamlarımız daha da artacaktır. Bizler Ekonomi Bakanlığı olarak her zaman yanınızda olacağız" dedi.

KİMLER ÖDÜL ALDI?

Konuşmalar sonrası Bakan Elitaş, Vali Toprak, Aziz Kocaoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Sabri Ünlütürk, ödüle layık görülen firmalara ödüllerini verdi.

üçüncülük ödülünü alan 18 firmaya ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile EİB Başkanı Sabri Ültürk verdi. Gecede 1Demireks, Başak Metal, Caretta, Baylan Ölçü Aletleri, TYH Tekstil, Birlik Tütün, Klimasan, Bak Ambalaj, Osman Akça Tarım Ürünleri, Medmar Madencilik, Kutlusan Kafes, MM Packaging, Jantsa, Sürsan, Söktaş, TTL Tütün, Euro Gıda, Kozmopolitan 3'üncü oldu.

İkincilik ödülü alan 18 firmaya ödüllerini TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, EİB Başkanı Sabri Ünlütürk ile İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından verildi. Törende GNST Group, Kocaer Haddecilik, Lider Deri, Elsan Elektrik, Sun Tekstil, Yonca Gıda, Larth Isıtma, Akdeniz Kimya, Tuğrul Tarım, Özdoğu İnşaat, Gimas Dış Ticaret, Kütaş Tarım, Cevher Döküm, Yaşar Dış Ticaret, Menderes Tekstil, Philsa Philip Morris, Sibaş Gıda, Yudum 2'nci oldu.

Birincilik ödülünü alan 17 firmaya ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile EİB Başkanı Sabri Ünlütürk verdi. Graniser Seramik, İDÇ, Sepiciler Çay, Indesit, Uniteks Gıda, Orkide Yağ, Franke Mutfak, Petkim, Özgür Tarım, Kaltun Madencilik, TPI Composites, CMS Jant, Kılıç Balık, Balta Yer Döşeme, British American Tobacco, Lidya, Zer Yağ ödül aldı.

En fazla ihracat ve üretim yapan PETKİM'in Özel Ödülünü Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut ile En Fazla İhracat yapan firma olan Pergamon Status Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'ye ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Elitaş Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title