Haberler

Eker Olympos Regatta'nın Kazananı 'Orıent Express Vı' Oldu

MODA Deniz Kulübü önünden 10 Ağustos Cuma günü saat 18.00'de verilen start ile başlayan ve Moda-Tirilye, Tirilye- Arnavutköy ve Tirilye'den- Moda'ya olmak üzere üç etaptan oluşan 'TAYK-Eker Olympos Regatta' tamamlandı.Bu sene 5'incisi hayata geçirilen Olympos Regatta'tanın Moda-Tirilye etabında Marmara'yı en hızlı geçen tekne 3 saat 41 dakika 59 saniye ile 'Orient Express VI' oldu.

İstanbul yelkencileri ile Bursa yelkencilerini buluşturmak ve Bursa'da yelkenciliği geliştirmek amacıyla Eker'in sponsorluğunda hayata geçirilen, 11,12 ve 13 Ağustos tarihlerinde 5'inci kez yapılan TAYK-Eker Olympos Regatta yarışları kıyasıya rekabete sahne oldu. TAYK tarafından Eker ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü (BYK) ile Moda Deniz Kulübü (MDK)  işbirliğinde düzenlenen Olympos Regatta'ta, IRC 1-2-3-4 ve gezi gruplarındaki Overall değerlendirmede Enka Cheese, Eker Yayık Ayran, Permolit Electron ve IBS 40 Plus gruplarında birincilik elde ettiler. 3 günlük yarışın genel sıralamada kazananı ise Orient Express VI oldu.İkinciliği Borusan Racing-Çılgın Sigma alırken, üçüncülüğü de Enka-Cheese kazandı.

IRC2 grubunda Ahmet Eker'in Yayık Ayran'ı, IRC3'te Permolit Electron, IRC4'te Selan birinci oldu. Gezi sınıfındaki tek tekne olan Carpediem'de saat 5.08.35'te yarışı bitirmesiyle ilk yarış tamamlandı. Trilye Yat Limanı'nda yelkencileri,  Eker sıcak çorba ile karşıladı.

"YARIŞLARA AKŞAM GÜNEŞ BATMADAN START VERİYORUZ"

Yarışın sponsoru Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Yayık Ayran teknesinin kaptanı Ahmet Eker, Bu sene 5'incisini yapıyoruz. Yarışların en önemli özelliği akşam güneş batmadan önce start verilmesi. Tekneler Moda'dan start verdi. Bursa'nın güzel beldesi olan Trilye'ye gidiyor tekneler. Daha sonra 1 gün Trilye'de koy içinde yarış yapıyoruz. Ardından da Trilye'den start alıp Moda'ya geri dönüyoruz. Bu sene ilk 2 gün yarışmalar çok güzel geçti. Rüzgar bizi üzmedi ve Moda-Trilye etabında 3 saat 42 dakikayla rekor kırdı Orient Express ayrıca bütün tekneler çok güzel bir şekilde yarıştı" dedi.

"YARIŞLARA 27 TEKNE YAKLAŞIK 300 YELKENCİ KATILDI"

Trilye'de de çok çekişmeli güzel bir gün olduğunu söyleyen Eker," Dönüşte ama rüzgar çok hafifti. Hafif olduğu için teknelerin büyük çoğunluğu finishe giremedi. Sonuçta güzel bir hafta sonu geçirdik. İstanbullu yelkenciler Bursa Yelken Kulübü'nün yelkencileri Trilye beldesiyle buluştular. Yarışa toplamda 27 tekne ve yaklaşık 300 yelkenci katıldı. Bursa'da özellikle yelkenciliğin gelişmesi Bursalıların, Trilye'nin, Mudanya'nın oradaki halkın ve diğer yelkencilerin yarışma ortamını görmesi, hissetmesi bizim için önemli. Ayrıca Bursa'nın güzel beldesi olan Trilye'nin gelişmesi içinde son derece önemli. İstanbullu yelkenciler Trilye'yi çok seviyor. Ayrıca tanıtımına katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Yelken sporu da Bursa'da gelişmeye devam ediyor" diye konuştu.

"ÇOK GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK"

Yarışmada ekibiyle birlikte 1'nci olan ve Moda-Tirilye etabında Marmara'yı 3 saat 41 dakika 59 saniye en hızlı geçerek rekor kıran 'Orient Express VI'den Atabay Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Atabay ise yarışın çok iyi geçti ve güzel bir gün geçirdiklerini belirtti. Trilye'nin  çok güzel bir yer olduğunu vurgulayan Atabay, "Rüzgar yoktu, bir çok yerde kaldık ama akşam buraya 1'inci olarak geldik. Çok güzel bir gün geçirdik. Bizim ekipteki arkadaşlar çok tecrübeli, bizim gibi eskiden kalma arkadaşlar ben şuan çok bir şey yapamasam da arkadaşların tekne tecrübesi var. Bizim tekneyi kendimiz yaptık. Yapımı 1 yıl sürdü" ifadelerini kullandı.

"TEKNEDEN DÜŞMEYENE KADAR NU SPORU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

78 yaşında olan Atabay tekne sevgisinin Moda sahilinin güzelliğinden geldiğini ve çocukluk hayalı olduğunu aktardı. Tekneden düşmeyene kadar bu sporu yapmaya devam edeceğini söyleyen Atabay, "Eskiden Caddebostan, Erenköy, Suadiye güzeldi. Moda sahil Bodrum'dan yüz kat daha güzeldi. Biz çok eski tarihlerde çocukken bu sporu yapmaya başladık.Kaliteli insan olmak için bu sporu yapmak lazım. Bence gençlerin terbiyeli yetişmesi için çok kıymetli bir spor" açıklamalarında bulundu.

YARIŞLAR MODA DENİZ KULÜBÜ'NDE DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİ İLE SON BULDU

Yelkenciler zorlu ve keyifli yarışın yorgunluğunu, dün akşamı Moda Deniz Kulübü'nde gerçekleşen ödül töreni ve kokteyl ile çıkardı. Dereceye giren sporcuların ödül aldığı gecede centilmenlik ön plandaydı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Ahmet Eker Marmara Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title