Haberler

    Eivind Austad Trio

    Eivind Austad Trio, Akbank Sanat'ta sevenleriyle buluşuyor.

    Eivind Austad Trio, Akbank Sanat'ta sevenleriyle buluşuyor.

    Eivind Austad: Piyano

    Magne Thormodsaeter: Kontrbas

    Frank Jakobsen: Davul

    "David Bowie klasiği Life on Mars'a yaptığı yorumdan yola çıkarsak, Eivind'in yakın gelecekte yapacağı işleri dört gözle beklemeliyiz. Heyecan verici ve farklı. Tor Hammerøs grubun "Life On Mars" yorumu, yetenekli, duyarlı ve yaratcı sanatçıların elinde, her şeyin yeniden keşfedilebileceğini gösteriyor."

    Eivind Austad Trio, temeli Amerikan caz geleneğine, Avrupa klasik müziğine ve folk müziğe dayanan, harmonik ve ritmik karmaşıklık içeren güçlü melodilere sahip şarkılar yazan ve Norveç, Bergen Caz Sahnesi'nin önemli gruplarından olan modern bir caz üçlüsü. "Norveç Okulu" Eivind Austad üzerinde etki yaratmış olsa da, esas olarak gospel, rhythm ve blues grubun bestelerinin temelini oluşturmakta. Başlıca ilham kaynakları arasında Bill Evans, Keith Jarrett, Chick Corea ve Brad Mehldau sayılabilir. Eivind Austad Trio, 15 senelik uzun bir beklemeden sonra, ilk albümleri "Moving"i Oslo'daki efsanevi Rainbow Stüdyoları'nda kaydetti ve albüm Ozella etiketiyle 2016'da piyasaya sürüldü.

    Büyük saksofoncu Kjetil Møster'in grubu Living Space'de de çalan Eivind Austad, serbest müzisyenliğinin yanı sıra, Bergen Müzik Konservatuvarı Caz Bölümü'nü yönetmekte ve orada ders vermekte...

    Basçı Magne Thormodsæter; Terje Rypdal, Ståle Storløkken, Paolo Vinaccia, Karin Krog ve John Surman'la yaptığı çalışmalarla tanındı. Bergen ve Oslo Caz Sahnesi'nin tanınmış davulcularından Frank Jacobsen; Joe Henderson, Phil Woods ve John Scofield gibi uluslararası caz yıldızlarıyla çaldı ve turnelere çıktı. Grup, bu sene kaybettiğimiz David Bowie'nin anısına, bu konserde "Life on Mars", "I'm Deranged", "Moonage Daydream", "Ashes to Ashes" gibi Bowie klasiklerine yaptıkları düzenlemeleri yorumlayacak.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    David Bowie Norveç Bergen Akbank Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title