Haberler

Bakan Tekin'in öfkelendiği anlar! Mikrofonu uzaklaştırıp muhabire sitem etti

Güncelleme:

Yeni eğitim müfredatı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı. Müfredatın onaylanmasıyla ilgili gazetecilerle bir araya gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin muhabiri sorduğu soruya sinirlenip mikrofonu uzaklaştırdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, kabul edilen yeni müfredatla ilgili soru sormak isteyen muhabir Ayşegül Altın, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Uzatılan mikrofonunu eliyle iterek uzaklaştıran Tekin, "Bu kadar insanın hakkını gasp etmeye hakkınız yok" sözleriyle tepki göstererek yoluna devam etti.

YENİ MÜFREDAT KURUL ONAYINDAN GEÇTİ

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredat için iletilen tüm görüş ve önerilerin öğretim programlarına yansıtıldığını, yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini duyurdu.

MUHABİRİN MİKROFONUNU UZAKLAŞTIRDI

İstanbul Yedikule'de bir etkinliğe katılan Bakan Yusuf Tekin'e müfredatla ilgili bu açıklamanın ardından soru yöneltildi. Ancak Tekin, sinirlenerek muhabir Ayşegül Altın'ın uzattığı mikrofonu eliyle uzaklaştırdı.

"BU KADAR İNSANIN HAKKINI GASP ETMEYE HAKKINIZ YOK"

Tekin, muhabire dönerek ,"Çok demokratik biçimde size diyorum ki haber alma hürriyetinizi saygıyla karşılıyorum. Sizin sorduğunuz soruyla ilgili basın açıklaması yapacağım. Siz de buyurun gelin konuşalım. Bu kadar insanın hakkını gasp etmeye hakkınız yok." ifadelerini kullandı.

Muhabir ise karşılaştığı tepki karşısında Yusuf Tekin'e "Zor bir soru değil, müfredatla ilgili" yanıtını verdi ancak "Arkadaşlar lütfen diyorum" cevabını aldı.

Haberler.com / Eymen Dursun - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 3.Sayfa Eğitim Politika Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (14)

çağdaş 33:

EEee adam haklı basın açıklaması yapacam soruları orada sorun buyurun gelin diyor. Sizde gidip orada sorun.

185
80
yanıtYanıtla
Akıl:

Maarif nedir la, yüz yıllık eğitimi bitirdiniz getire getire maarif modelini getirdiniz , içeriğini okumaya bile gerek yok , konu fragmandan belli oldu.

124
91
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Bu adamı sevmem ama bu defa haklı ?

94
77
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Tarikatlarla yapılan protlokol dan dolayı mi?

yanıt47
yanıt49
Git Bi Bak:

Kibir insanı bitirir

93
71
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Müfredat onaylanmış. Var mı MEB okullarından sivrilen öğrencilerimiz. Hep özel okullardan çıkıyor yurt dışı üniversitelerden burs kazananlar. Mezarlık , Kefen vb gösterileriyle olmuyor bu işler. İleri,çağdaş seviiyeye ulaştırlması gereken öğrencilere öğretmen olarak din görevlileri atanıyor. Okullar bunlarla dolduruluyor. Sonra da neden geri kaldık...

48
52
yanıtYanıtla
çağdaş 33:

Benim lisede 2 yıl din kültürü ve ahlak bilgisi dersime Felse öğretmeni girdi ve 2 yıl konfüçyüs mü neyse onu dinledik.

yanıt48
yanıt22
Erdemli:

Piyasadaki birçok dünya çapında başarılı işler yapan bilim insanlarının hayatını araştırırsan devlet okullarından mezun olduklarını görürsün. Din ve din adamı bilime karşı değildir. Aksine Yüce kitabımız oku emriyle başlar ve okumaya öğrenmeye, peygamberimiz iki günü birbirine eşit olan zarardadır diyerek üretmeye teşvik eder. Okullarda bir dünya fizikçi kimyacı tıp doktoru var. Düşünsünler üretsinler. Engel olan, hayır üretemezsiniz diyen mi var. Sen uzaya uydu fırlattın da din adamları mı engel oldu. Nedir içinizdeki bu dine ve din adamlarına düşmanlığınız.

yanıt1
yanıt3
Güray Dilli :

Okullarda derse kimin ne olduğunu bilmeyen veliler, çocuklarını siyasi,dini vb baskılardan korumak için TC resmi okulları yerine , laik ,demokratik vb bilimsel eğitimle barışık özel okullara sığınıyorlar. Çedes diye bir programla kuran kursu hocaları ,imam,vaiz, cüppeli,sarıklı vb okullara doldurup, bunların verdiği söylenen eğitimlere kim bel bağlar. MEB sınıfta kalmaya devam ediyor , gören de iyi eğitim veriliyor sanacak

33
40
yanıtYanıtla
D:

Bu halk çocuklarının rabbini tanıyan, temiz, ahlaklı, vatanına faydalı, kültürünü bilen bireyler olmansını istiyor. Siz yüz yıldır zihniyetinizi zorla dayatmaya çalışıyorsunuz. Yeter artık bize dayatmaya çalıştığınız batı zihniyetini istemiyoruz. özümüze dönelim. Bilim de yapalım teknik olarak da en iyisi olalım bunun için tüm dünyadan da faydalanalım. Ama kokuşmuş taklitçi batı kültürünü istemiyoruz.

yanıt41
yanıt30
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title