Haberler

YDS'nin Tekrarlanması İçin Kampanya Başlatıldı

Güncelleme:

KPDS ve ÜDS'nin kaldırılmasının ardından düzenlenen YDS sonuçlanmasına rağmen adayların ÖSYM'ye tepkileri dinmek bilmiyor.

KPDS ve ÜDS'nin kaldırılmasının ardından düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) sonuçlanmasına rağmen adayların ÖSYM'ye tepkileri dinmek bilmiyor. Adaylar sınavın bitişiyle birlikte sosyal medyadan ÖSYM'yi eleştiri yağmuruna tutarken, sonuçların açıklanması ve başarı oranının düşük olması sönmeyen tartışma alevini iyiden iyiye körüklemiş oldu.

Kaldırılan KPDS ve ÜDS'nin yılda ikişer defa düzenleniyor oluşu adaylara yılda 4 sınav hakkı sunarken, yeni sistemde YDS'nin yılda sadece iki sefer yapılıyor oluşu adayların tepkisine neden oldu. Yılda iki sınav olmasına gösterilen tepkinin yanı sıra YDS'de sınav süresinin de kısaltılması adayları çileden çıkarttı.

Sosyal medya üzerinden ÖSYM'ye tepkilerini dile getiren adaylar, yenilenen yabancı dil sınav sisteminde değişiklik yapılması için imza kampanyası başlattı. YDS'de şartların giderek daha da zorlaştığını ve bu durumun geleceklerini tehdit ettiğini düşünen adaylar 2013 sonbahar YDS'den önce bir sınavın daha düzenlenmesi için imza kampanayası başlattı.

İnternet üzerinden, "ÖSYM: 2013 Sonbahar YDS'den önce 1 YDS daha yapılsın!" adıyla yürütülen kampanyada adaylar online imzalarıyla destek ararken bir yandan ÖSYM'ye şikayetlerini dile getiriyorlar.

YDS mağdurlarının oluşturduğu kampanyada, adaylar ÖSYM'ye şu ifadelerle sesleniyor:

"7 Nisan 2013 İlkbahar YDS sonuçlarına göre toplam 289076 kişinin %75.43'ü; yani 218039'u sınavda 0-49 arası puan almıştır. Bu da bu kişilerin 2013 YDS'den aldıkları puanların baraj altında kalması yüzünden hiçbir yerde kullanamayacakları anlamına gelmektedir.

Daha önceden yılda 2 kez ÜDS, yılda 2 kez KPDS olmak üzere 4 sınava giriş hakkı kullanılabiliyorken YDS uygulamaya konduğu andan itibaren sınav sayısının yılda 2 kez olacağı belirtilmiştir.

Ayrıca yeni sınav sisteminin uygulamaya geçişi, ÜDS ve KPDS'de 180 dk. olan sürenin YDS'de 150 dk.'ya düşürülmesi gibi etkenler daha sınava girmeden adaylarda sınava ilişkin kaygı yaratmıştır.

Birçok aday maddi ve manevi olarak YDS'ye verdikleri emek ve çabanın karşılığına göremediklerini düşünmektedir. Ayrıca ÜDS ve KPDS'deki başarı ortalamalarına bakıldığında da sınava giren adayların tepkilerinin doğruluğunu sonuçlarda da sayısal olarak görmekteyiz.

İlkbahar YDS'de başarı sağlayamayan adayların Sonbahar YDS'ye kadar 6 aylık ara süreçte YDS puanına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden 2013 Sonbahar YDS'den önce yeni bir sınav yapılmasını talep ediyoruz."

İnternet üzerinden yürütülen kampanyada muhattap olarak ÖSYM gösterilirken, sınav sonrası yükselen tepkiye sessiz kalan ÖSYM'nin kampanya karşısında ne yapacağı da merak ediliyor.

YDS adaylarının düzenlediği kampanyayı görmek için tıklayın.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title