Haberler

Sbs Sonuçları 'Şişirilmiş' Notları Ortaya Çıkardı!

1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı SBS'de sonuçların açıklanmasının ardından okullarda uygulanan şişirilmiş notalar tekrar gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıllarda SBS yerine uygulamaya hazırlandığı sistem hakkında bilgi verirken gündeme getirilen şişirilmiş notlar, bu yıl son kez uygulanan SBS sonuçlarının ardından tekrar tartışma konusu oldu.

Bakanlık, SBS yerine düşündüğü sistemde, öğrencinin okul içi değerlendirme sınavlarından aldığı notların 'hormonsuz' hale getirileceğini ve bu notların da sınav puanına eklenerek genel bir puan ile öğrencinin tercih puanının oluşturulacağını belirtmişti.

Peki, nedir bu 'hormonlu' notlar?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarında değindiği 'hormonlu' notlar, bazı okulların öğrencilerin SBS'de daha iyi başarı puanı alması için okul değerlendirme sınavlarından normalin üzerinde puan vermesi sonucu oluşan notlar olarak karşımıza çıkmakta. Bu notlar okul içerisinde farkedilemezken, Türkiye genelinde yapılan sınavlarda, Okul Başarı Puanları'na yansıdığı için sıralamalarda haksızlıklara neden olabiliyor.

SBS şampiyonlarının notları 'hormonlu' mu?

Son kez düzenlenen SBS sonuçlarının açıklanması ile birlikte açıklanan başarı sıralamasında 16 öğrenci Türkiye birincisi oldu. 16 şampiyonun 15 tanesinin özel okullarda öğrenim gören öğrenciler olması da akıllara 'hormonlu' (şişirilmiş) notları getirdi.

SBS başarı tablosunda, 'hormonlu' notlara dikkat çeken diğer bir nokta ise, 100 öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vermesine rağmen sadece 16 öğrencinin şampiyon ilan edilmesi olarak göze çarptı. Tam puan alan öğrencilerin büyük çoğunluğunun okullarında aldıkları puanlardan dolayı şampiyon olamaması, okullarda uygulanan not sisteminin farklılaştığını gözler önüne sermiş oldu.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, yıllardır eğitim alanında eşitsizlik yaratan bu uygulama için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Güçlü, özellikle kolejlerin bu tarz not dağılımını yaptığına değinirken, bu uygulama ile bir çok adayın hakkının yendiğine de değindi.

İşte Abbas Güçlü'nün SBS sonuçlarında ortaya çıkan 'şişirlmiş not' tepkisi Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Abbas Güçlü Nabi Avcı SBS Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title