Haberler

İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı Munzur Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Bu yıl 31'incisi düzenlenen İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı Munzur Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye ve KKTC'deki iletişim fakültesi dekanları katıldı. Toplantıda çeşitli konular ele alındı ve yeni İLDEK Yürütme Kurulu Üyeleri seçildi.

Bu yıl 31'incsi düzenlenen İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı (İLDEK) Munzur Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

23 yıldır kesintisiz düzenlenen toplantıya Türkiye ve KKTC'deki iletişim fakültesi dekanları katıldı. Toplantı Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen üniversiteler arası "Aklıma Bir Fikir Geldi" yarışmasında ödül alan eserlerin yer aldığı sergisinin açılışıyla başladı. Toplantıya bu yıl üst düzey bürokratlar da katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK, RATEM, İLAD, YÖKAK, il protokolü, Kültür Bakanlığı, Yargıtay, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Valilik temsilcileri programda yer aldı. Toplantıda ilk sözü Prof. Dr. Asaf Varol aldı ve bugüne kadar İLDEK tarafından gerçekleştirilen çalışmaları paylaştı. Daha sonra RATEM Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, RATEM Üyesi Yusuf Gürsoy, Munzur Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aksoy, Munzur Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Taner Şengün, Tunceli Vali Yardımcısı Okan Yenidünya birer konuşma yaptı.

Üç gün süren toplantıda YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı, Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Nur Özkan Erbay birer sunum yaptı. Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ise yurtdışında bulunmasından dolayı toplantıya video konferans ile bağlanarak konukları selamladı. Toplantının birinci gününde iletişim alanında doçentlik sınavları ve sorunlar, iletişim fakülteleri lisansüstü programlarının çoğalması ve eğitim-öğretim düzeyinde yaşanan sorunlara karşı alınabilecek tedbirler, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültelerinde iletişim bölümlerinin doğurduğu sorunlar ele alındı.

Toplantının ikinci günü sabah oturumunda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak yükseköğretimde kalite ve akreditasyon süreçleri hakkında önemli bilgiler içeren bir sunum yaptı. Toplantının devamında araştırma üniversiteleri ayrıcalıkları ve diğer üniversitelerin araştırma görevlisi istihdam sorunları, bilgi ve yapay zeka konusunda iletişim fakültelerinin çalışmaları, mezunların durumları, geleceğin meslekleri ve disiplinler arası çalışmalar konuşuldu. Ayrıca fakültelerde teknoloji ve endüstriyel gelişmelere göre programların güncellenmesi gerektiği, iletişim öğrencilerinin ve sektörün iletişim fakültelerinden beklentileri ele alındı.

Toplantının kapanış oturumunda ise yeni İLDEK Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi ve Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu yürütmekte olduğu İLDEK Yürütme Kurulu Üyeliğine yeniden seçildi. Kapanış oturumunun son bölümünde bir sonraki İLDEK toplantısının Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Munzur Üniversitesi Türkiye Eğitim Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title