Haberler

Eğitim Gönüllülerinden "Kelebeğin Dünyası Projesi"Ne Destek

Bursa'da, Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ile Uludağ Soroptimist Kulübü tarafından öğrenci anneleri için 2013 yılı kasım ayından itibaren yürütülen "Kelebeğin Dünyası Projesi"ne, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından destek sağlanmaya başlandı.

Bursa'da, Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ile Uludağ Soroptimist Kulübü tarafından öğrenci anneleri için 2013 yılı kasım ayından itibaren yürütülen "Kelebeğin Dünyası Projesi"ne, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından destek sağlanmaya başlandı.

Projenin ikinci aşamasında, TEGV'li annelere yönelik "Çocuğumla Birlikte Geleceğe İlerliyorum" adıyla 6 aylık yeni bir sertifika programı yürütülecek. Program kapsamında annelere sağlık, hukuk, aile ve kişisel gelişim konularında eğitimler verilecek.

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, vakfın Bursa Öğrenim Birimi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vakıf olarak attıkları her adımda çocukların geleceği ile gönüllülerin gelişimini beraber düşündüklerini söyledi.

"Kelebeğin Dünyası Projesi"nin bunun bir adım ötesine geçtiğini, daha önemli bir misyonu bulunduğunu vurgulayan Meleksoy, "Bursa'daki Öğrenim Birimimizde Yeşim Tekstil ve Uludağ Soroptimist Kulübü ile başladığımız yeni iş birliğimiz, annelerimize odaklanan, fark yaratıcı bir proje olarak öne çıkıyor" dedi.

Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur da toplumun mayasını, kalitesini kadınların belirlediğini anlattı.

Geleceği, kadınların yetiştirdiği çocukların oluşturduğuna işaret eden Cesur, "Bu nedenle kadını eğitmek daha güzel bir toplum için ilk adımdır" ifadesini kullandı.

Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ise şunları kaydetti:

"Projemiz, sürdürülebilir olması, kadınların hayatlarına değer katması ve gelişimlerini desteklemesi yönleriyle geçtiğimiz şubat ayında bağlı bulunduğumuz Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından Türkiye'deki projeler arasından seçilerek Avrupa'da teşvik amacıyla verilen Avrupa Soroptimist Federasyonu Eylem Fonuna başvurmak üzere ülkemizi temsilen gönderilen tek proje oldu. Amacımız, toplumdaki kadın ve kız çocuklarında insan hakları, eğitim, sağlık, ekonomik, sosyal gelişim ve çevre konularında farkındalık yaratmak ve kadınların, genç kızların toplumdaki statülerini yükseltmektir."

Proje kapsamında yaklaşık 40 kadına, 6 aylık eğitimin ardından sertifika da verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Yeşim Tekstil Türkiye Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title