Haberler

Egiad'da 150 Bin Genç Beyinle Kemeraltı'na Yeni Bakış

Yüzlerce yıllık geçmişi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yerli ve yabancı turistler için yeniden çekim merkezi haline gelmesi, alışveriş potansiyelinin arttırılması, tanıtımının geniş bir alana yayılabilmesi adına “Gençlerin Gözüyle Kemeraltı” konulu bir yarışma düzenleyen EGİAD, yapılabilecek çalışmalara ilişkin genç bakış açısı ve projelerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Yüzlerce yıllık geçmişi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın yerli ve yabancı turistler için yeniden çekim merkezi haline gelmesi, alışveriş potansiyelinin arttırılması, tanıtımının geniş bir alana yayılabilmesi adına "Gençlerin Gözüyle Kemeraltı" konulu bir yarışma düzenleyen EGİAD, yapılabilecek çalışmalara ilişkin genç bakış açısı ve projelerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Geçtiğimiz aylarda Parlak Fikirler Atölyesi (BIZ-BRIGHT IDEAS ZONE) Projesi ile İzmir'deki 9 üniversite ile işbirliği yapan ve liseden yüksek lisansa kadar her düzeyden öğrencinin ekonomik ve toplumsal sorunlara yönelik fikir ve çözüm önerilerini dinleyen Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), proje kapsamında "Gençlerin Gözüyle Kemeraltı" başlıklı bir yarışma düzenledi. İzmir'de bulunan, 15-30 yaş arası lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bireysel veya ekip olarak katılabildiği yarışmada son başvuru tarihi 6 Mayıs olarak belirlendi. Proje ödül töreni ise 23 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Yarışmada dereceye girenlerden birinci 3 bin TL, ikinci 2 bin TL, üçüncü ise bin TL proje ödülü alacak.

Yarışmaya katılım için proje fikirlerinin; "fikir@egiadbiz.com" adresine iletilmesi gerektiğini belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, şu ana kadar duyuru amaçlı İzmir okullarına 100'ün üzerinde afiş asıldığını belirtti. Gençlerin projeye gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Başkan Kaya, 12 lise ve 9 üniversiteden birçok gencin Kemeraltı'na ilişkin yeni fikirleri ve projesi olduğunu ifade etti. Gençlerin sesi olmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Kaya, İzmir'deki 150 bin lise, lisans ve yüksek lisans öğrencisinin fikirlerini yakalamayı hedeflediklerini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemeraltı Seda Kaya İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title