Haberler

Ege Denizi'ndeki Deprem - Karaburun'da Vatandaşlar Deprem Anını Anlattı

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, merkez üssüne en yakın yerleşim yerlerinden İzmir'in Karaburun ilçesinde paniğe neden oldu.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, merkez üssüne en yakın yerleşim yerlerinden İzmir'in Karaburun ilçesinde paniğe neden oldu.

Mordoğan Mahallesi sakinleri, depremi en yakından hissedenlerden oldu. Depreme ev ve iş yerleri ile sokakta yakalanan vatandaşlar, yaşadıkları korkuyu anlattı.

Mahalle sakinlerinden emekli Orhan Başatik, deprem anında kahvehanede olduğunu belirterek, sarsıntıyı ayaktayken hissettiğini söyledi.

Sallanmaya başlayınca herkesin kendini dışarı attığını kaydeden Başatik, "Herkes dışarı koştu, ben de koştum. Panik oldu. Yollar insan doldu, dükkanlar boşaldı. Şiddetli hissettik. Etrafta kalabalığı görünce biz de korktuk." ifadelerini kullandı.

Başatik, herkesin yakınlarına ulaşmak için telefonlarını ellerine aldığını anlatarak, "Ben de yakınlarımı aradım. Aileme telefon ettim, 'Herhangi bir şey yok ama korktuk.' dediler. Daha önce böyle bir deprem yaşamadım." şeklinde konuştu.

Esnaf Yunus Aydın da depremi önce umursamadığını, sarsıntının artması üzerine kendini dükkanın dışına attığını söyledi. İçerideki kadın müşterisinin, hareket edemediğini belirten Aydın, "Neden bekliyorsun, deprem oluyor.' dedim. O esnada çıktık. Yamaçtan denize büyük taş düştü." dedi.

Aydın, Üzüm İskelesi yakınında bulunan derede deprem sonrasında suyun akış yönünün zaman zaman tersine döndüğünü, sebebini bilemediklerini ifade etti.

Depreme yaz tatilinde yakalandılar

İlkokul öğrencisi Irmak Kurt da karnesini aldıktan sonra yaz tatilini geçirmek için yazlıklarının bulunduğu Mordoğan'a geldiklerini belirterek, deprem sırasında evde olduğunu anlattı.

"Depremden önce yer altından sesler geldi. Sonra sallanmaya başladı. Biraz korktum." diyen Kurt, daha sonra balkona çıktığını söyledi.

Buse Ulu da yaz tatili için geldiğini ifade ederek, deprem sırasında parktaki bankta oturduğunu, binaların sallandığını gördüğünü kaydetti. Sarsıntı sırasında yaşadığı korkuyu dile getiren Ulu, daha önce böyle bir deprem görmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Denizi Karaburun Mordoğan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title