Haberler

Efe'nin Ölümüyle İlgili Rapor Aileyi İsyan Ettirdi

Okulun lavabosunun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden ana sınıfı öğrencisi Efe Boz'un ölümüne ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı rapor Boz ailesini isyan ettirdi.

Okulun lavabosunun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden ana sınıfı öğrencisi Efe Boz'un ölümüne ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı rapor Boz ailesini isyan ettirdi. Maltepe'deki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında okuyan

6 yaşındaki Efe Boz, 12 Mayıs'ta tuvaletteki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Efe'nin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten müfettişler, hazırladıkları raporda okul yönetiminin ve görevlilerinin herhangi bir kusuru ve ihmali bulunmadığı sonucuna vararak, soruşturmaya gerek kalmadığını belirtti. Raporu gördüklerinde bir kez daha yıkıldıklarını belirten Efe Boz'un babası Kemal Boz, "Raporu almaya gittiğimizde bize yine 'takdir-i ilahi' diyen insanlarla karşılaştık. Bu da bizi oldukça hırpaladı ve yordu. Tedbir alınmamış bir olayda 'takdiri ilahi' denilmesini biz aile olarak kabul edemiyoruz. Tedbir alsalardı ve bizi buna inandırsalardı belki 'takdiri ilahi' deme şansımız olabilecekti. Bu tür raporları elimize alınca bir daha yoruluyoruz, bir daha üzülüyoruz ve bir daha inanamıyoruz. Ben bu rapordan sonra şunu sormak istiyorum, kayıtsız kalma yok, kusur yok, ihmal yok, kasıt yok, Efe Boz yok. Bunu düzenleyen arkadaşlara soruyorum evlatları var mı" diye isyan etti.

Anne Nurdan Boz ise, raporu hazırlayan müfettişlerin olay yerinde inceleme yaptıklarından kuşku duyduğunu söyleyerek, "Ben, Efe'nin vefat ettiği yere müfettişlerin gittiğine inanmıyorum. Tarafsız bir soruşturma yapıp, bu şekilde bir sonuç elde ettiklerine de inanmıyorum" dedi.

Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title