Haberler

Edirne Valisi Şahin'den Mehter Takımı Açıklaması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahini'in açıklaması ve detay Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, memurlardan oluşturulacak mehter takımına ilişkin "Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Edirne Valisi Dursun Ali Şahini'in açıklaması ve detay Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, memurlardan oluşturulacak mehter takımına ilişkin "Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor. Bir sene aradan geçmedikçe tekrardan işe alınamıyor" dedi. Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, memurlardan oluşturulacak mehter takımı için bakanlık ve emniyet genel müdürlüğü onayı alındığını belirterek, bazı şehirlerde memurlardan oluşan mehter takımının kurulduğunu ve konser verdiğini hatırlattı.Bir gazetecinin, "Mehter takımı Romanlardan oluşmuştu. Bunları dağıttınız, Romanlar tepkili. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Şahin, şu yanıtı verdi: "Romanları dağıtmadık, Romanlar kendileri dağıttı. Biz dağıtmadık onları, Romanların gönlünü alacağım. Romanlar mehter takımında güzel hizmet yaptılar ama toplum yararına çalışma programında devamlı çalışmak mümkün olmuyor. Bir sene aradan geçmedikçe tekrardan işe alınamıyor. Ben ona güvenmiştim tekrar işe almak için ama olmuyor yani kanunen mümkün değil. Ben de zor durumda kaldım. Ben de yeni öğrendim bu durumu. Ben onlardan 10-12'sine iş buldum ama gitmiyorsa valinin bir suçu yok. Çimento yapan fabrikalarda iş buldum. Herhalde gitmişler firmalarla görüşmüşler, '12 kişi için tamam' dediler. Diğerlerinin bir kısmı zaten bunların emekliydi. Bir kısmının da hakkını verdik. Maaşlarını aldılar. Bir bölümü toplum yararına çalışma programından maaşını aldılar. Tekrar çalışamadıkları için serzenişleri o. Bu benlik değil, kanunen olmayan bir şey."Romanların mehter takımında kadro istediğini belirten Şahin, "Arkadaşlar gerçekten kadro Türkiye'de merhum Başbakan Bülent Ecevit'in getirmiş olduğu bir sistem. Bunlar sınavla oluyor, sınava gireceksin, kazanacaksın, ilgili yere devlet atıyor. Hiç karışmıyorsun. Belediyelerde, kamu sektöründe hepsi merkezden yapılıyor. Atamalar, sınavlar oradan yapılıyor, biz karışamıyoruz o konuda. Ancak bunlar işçi statüsünde çalışabilirler. Ben yine yardımcı olacağım onlara inşallah" diye konuştu.Vali Şahin, "Romanlar mehter takımının kıyafetlerini istiyordu, 'en azından özel işlere gideriz' diyorlardı. Bu konuda bir gelişme var mı?" sorusuna, "Kardeşim onlar 60 bin liralık kıyafet. Onlar devletin parasıyla alınmış. Ben bunları nasıl onlara veririm? Bunlar, demirbaştır. Demirbaş verilmez ki. Onlara gerekirse başka kıyafetler veririz ama o kıyafetleri vermek mümkün olmaz. Kıyafetler yeni takımda kullanılıyor" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dursun Ali Şahin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title