Haberler

Edirne Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanlığı'nı Harekete Geçirmezsen Adam Değilsin

Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirmezsen adam değilsin (3)KILIÇDAROĞLU'NA YAVRU KUZU HEDİYE ETTİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'nin Havsa İlçesi'nde belediye başkanlığı tarafından yapılan atıksu arıtma tesisinin açılış programına katıldı.

Kılıçdaroğlu: İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirmezsen adam değilsin (3)

KILIÇDAROĞLU'NA YAVRU KUZU HEDİYE ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'nin Havsa İlçesi'nde belediye başkanlığı tarafından yapılan atıksu arıtma tesisinin açılış programına katıldı. Tesislerde Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, tesisin açılışını yaparken, Havsalı çiftçi Savaş Mutharoğlu sahneye kucağında yavru kuzuyla çıktı. Kuzuyu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye etti. Kılıçdaroğlu kucağına aldığı yavru kuzuyu sevip öptükten sonra çiftçiye teşekkür ederek Havsa İlçesi'ndeki programın ardından Süloğlu İlçesi'ne geçti.

"CHP BELEDİYE BAŞKANLARINA GEREĞİNİ YAPARAK KUTLUYOR"

Yapılacak düğün salonu ve kültür merkezi inşaatı önünde Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri partililerin de yoğun ilgisine neden oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, görevlerinden istifa eden Ak Partili belediye başkanlarını eleştirerek, "Belediye başkanlarıyla ilgili sizlerde tanıksınız, duymuşsunuz, televizyonlarda izliyorsunuz. Deniyor ki bazı belediye başkanları için 'onlar istifa etsinler'. Onlar zorla istifa ettirildi, etmek istemeyen oldu aileleri tehdit edildi. Etmek istemeyen oldu, şantaj yapıldı, savcı gösterildi, hapishane, karakol gösterildi, 'bak ha seni tutuklarız, hapse atarız istifa et' denildi. Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, tehditle istifaya zorlamak demokrasi ile bağdaşmaz. Demokrasi ile bağdaşmadığı için o harekette bulunanları kınıyorum. Dediler ki 'Biz zorla istifa ettirdik, şimdi CHP'de yapsın, CHP gereğini yapsın' dediler. CHP gereğini yapıyor, başarılı bütün belediye başkanlarımızı tek tek gidiyoruz, ziyaret ediyoruz. Süloğlu'na geldiğimiz gibi gereğini yapıyoruz ve belediye başkanını kutluyoruz. Neden istifa etsin? Ben seçmedim, siz seçtiniz, göreve getiren sizsiniz, görevden alacak olanda sizsiniz. Demokrasilerde milletin iradesinin üzerine başka bir irade olmaz. Biz milletin iradesine saygılıyız. Belediye başkanı size hizmet ettiği sırada topladığı her kuruşunun hesabını verdiği sürece, halk arasında ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götürdüğü sürece ben inanıyorum ki o ilin, o kentin bütün vatandaşları belediye başkanlarını başlarının üzerinde taşırlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından başına baret takıp, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve beraberindekilerle kültür merkezi ve düğün salonunun temelini attı. Kılıçdaroğlu Süloğlu İlçesi'ndeki programının ardından Edirne Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan arıtma tesisinin açılışına geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Kemal Kılıçdaroğlu Havsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title