Haberler

Edirne Kapıkule'de Tır Kuyruğu 22 Kilometre Hd

Edirne Kapıkule'de TIR kuyruğu 22 kilometre HDKapıkule'de TIR kuyruğu 22 kilometreEDİRNE'de Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için gelen TIR'lar 22 kilometre kuyruk oluşturdu.

Edirne Kapıkule'de TIR kuyruğu 22 kilometre HD

Kapıkule'de TIR kuyruğu 22 kilometre

EDİRNE'de Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için gelen TIR'lar 22 kilometre kuyruk oluşturdu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere, Cuma gününden bu yana Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, sınırda 22 kilometre kuyruk oluşmasına neden oldu. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise kuyruk 13 kilometreyi buldu. Sınırda 3 gündür sıranın kendisine gelmesini bekleyen TIR sürücüleri yoğunluğun akaryakıt kuyruğundan ve Bulgaristan'ın oluşan yoğunluğa cevap verememesinden kaynaklandığını söyledi. Sürücüler, temel ihtiyaçlarını giderememekten şikayetçi oldu.

İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Almanya'ya 'ye götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'ne gelen 2 gündür çıkış yapmak için beklediğini söyleyen Mücahit Demir, Burada bizi neden beklettiklerini bilmiyoruz. 15 yıldır bu yoldan gidip geliyorum, durum hep aynı. Bu sorunumuza kimse çare bulmuyor. Aksine sürekli sorunlarımız artıyor.Neden beklediğimizi bilmiyoruz. Uyuduğumuz zaman diğer araçlar bizi solluyor. Çaresiz uyumadan bazen yemek yemeden burada sırayı bekliyoruz dedi.

İngiltere'ye gitmek için dün akşam saatlerinde kuyruğa girip sıranın kendisine gelmesini bekleyen Ali Koşar ise Bizim çilemiz hiç bitmez. Bulgaristan bunu hep yapıyor. Bizim Türk tarafında yakıt sorunu yaşanıyor. Bu yüzden sırada bekliyoruz. Burada yol kenarında çok zor şartlarda bekliyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz tesis yok. Bizim kaderimiz bu şeklinde konuştu.Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlü yetkilileri, kuyruğun Bulgaristan tarafının yavaş alım yapmasından kaynaklandığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title