Haberler

Edirne'de Darbe Girişimi Sanıkları Son Savunmalarını Yapıyor

EDİRNE'de 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde rol aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında 54'üncü Mekanize Piyade Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 7'si tutuklu, 22 askerin yargılandığı davada, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşılık sanıklar...

EDİRNE'de 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde rol aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında 54'üncü Mekanize Piyade Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 7'si tutuklu, 22 askerin yargılandığı davada, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşılık sanıklar son savunmalarını yaptı.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, tutuklu sanıklar 54'üncü Mekanize Piyade Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, eski binbaşılar Ekrem Tekinarslan, Bülent Yılancı, eski kurmay yarbay Ramazan Altun, eski yüzbaşı Ali Soylu ve eski yarbay Kağan Kaya, eski üsteğmen İsmet Sezgin ve bazı tutuksuz sanıklarla, avukatları katıldı. Sanıklar, Cumhuriyet Savcısı Aslan Barlık'ın bir önceki celsede verdiği esas hakkındaki mütalaasına karşı son savunmalarını yaptı. Tutuklu sanık Hidayet Arı, hakkındaki  'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs suçundan' ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına yönelik savunmasında, terör örgütü üyesi olmadığını ve yasal dışı bir emir vermediğini söyledi. Arı, "Tugay komutanı iken kalkışma kapsamında hiçbir işlem yapılmadı. Sıkıyönetim komutanı sıfatıyla kimseye emir vermedim. Hiç kimse gösteremez, yok öyle bir şey. Bu sırada bana darbe kapsamında emir geliyor mu? Geliyor. Ben kimin emirlerini uyguluyorum? Kolordu komutanının. 6'da çıkış kimin emri? Başlangıçtan beri kolordu komutanının emri. Verilen karar bizim ailemizin, evlatlarımızın geleceği. Bu yol ayrımlarında darbeci ne yapar? Lütfen iyi değerlendirin. Edirne'de kışlanın yakın emniyetinin alınmasından başka yapılan bir şey yok. WhatsApp diyorsunuz. Yemin edilecek yer varsa edeyim. Ben WhatsApp'a girmedim, bilmiyorum, varlığından da haberim yok. Kalkışma kapsamında, darbeciler lehine tek bir hareketim yok. Edirne Tugayı'nda kalkışma kapsamında tek bir hazırlık göstermezseniz" dedi.

'BANA ÇOK AĞIR GELİYOR'

54'üncü Mekanize Piyade Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, savunmasında, tugayda herkese layık olduğu saygı ve değeri gösterdiğini ifade ederek, "Yaptığım tek bir toplantı yok. Terör örgütü üyesi hiçbir zaman olmadım. Hiç kimseyle 15 Temmuz akşamı görüştüğüm de olmamıştır. Tugayda herkese layık olduğu saygı ve değeri göstermeye çalıştım. Bu bana çok ağır geliyor, zor geliyor. Lütfen bugüne göre değil, o güne göre değerlendirin. Kaotik ortam, stres, kime güveneceğinizi bilmiyorsunuz. Kanunsuz emir vermedim. Ben sadece kanun, mevzuat kapsamında doğru, yasal hareket tarzlarını uyguladım" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Tutuklu sanıklardan eski binbaşı Bülent Yılancı da terör örgütü üyesi olmadığını belirterek, cezaevi şartlarını eleştirip, "Yıllardır vatansever bir subay olarak görev yaptım. Demirtaş sazını çalmaya, topunu oynamaya devam ederken, cezaevinde ben bu haklardan yoksun bırakılıyorum" ifadelerini kullandı. Yılancı şunları söyledi:

"Darbenin karşısında vatansever bir komutan olarak görev yaptım. Bunu bütün kışla doğrular. Gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra kimse benden kaçmadı. Darbe girişiminde olduğum, darbeyi desteklediğim yönünde ne tanık beyanı ne bir telefon konuşması, ne görüntü bulunmuyor. Niyetim ortadadır."

Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları sürüyor.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Sezgin Ali Soylu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title