Haberler

Edirne'de Ahırda Çıkan Yangında 22 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Edirne'nin Keşan İlçesinde Besi Ahırında Çıkan Yangında 22 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu.

Edirne'nin Keşan ilçesinde besi ahırında çıkan yangında 22 büyükbaş hayvan telef oldu.

Alınan bilgiye göre, eski Keşan - İpsala karayolu kenarında, belediye mezbahası yakınlarında bulunan ve içinde 25 büyükbaş hayvanın barındığı Rıza Aydın'a ait ahırda yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında ahırın büyük bir kısmını sardı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden hayvan bakıcısı Muzaffer Balçıkaran (61) ahırda bulunan hayvanları kurtarmak için içeri girdi. Balçıkaran, dumandan görünmeyen büyükbaş hayvanlardan 3 tanesinin ipini çözerek kurtulmalarını sağladı. 22

büyükbaş hayvan ise bağlı oldukları için dumandan zehirlenerek telef oldu.

Hayvanların bakıcısı Muzaffer Balçıkaran 00.00 - 01.00 sıralarında çıkan yangında alevlerin arasından ancak 3 hayvanı kurtarabildiğini söyledi.

Balçıkaran olayı şöyle anlattı:

"Gece saat 00.00 - 01.00 sıralarında uyuyordum. Hayvanların sesine uyandım. Aniden alevler ahırı sardı.Telaşla ahırın kapısını açtım. İçerisi çok dumandı. Ancak karanlıkta 3 tane hayvanın iplerini çözebildim. Diğer hayvanlar ise bağıra bağıra öldüler. İtfaiye geldiğinde yapacak bir şey kalmamıştı". Yangın nedeniyle oluşan zararın 100 bin YTL olduğu bildirildi.

(ÖÇ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title