Haberler

Edirne Barosu'ndan Atatürk Hakarete Suç Duyurusu

Edirne Barosu'ndan Atatürk hakarete suç duyurusuEDİRNE - Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ile bir grup avukat, basın ve yayın organları aracılığıyla Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edirne Barosu'ndan Atatürk hakarete suç duyurusu

EDİRNE - Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ile bir grup avukat, basın ve yayın organları aracılığıyla Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edirne Barosu Konferans salonunda basın açıklaması yapan Baro başkanı Özgür Yıldırım, Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Akar ve birkaç internet sitesinin yayıncıları ile yazarlarının Atatürk'e hakarette bulunduklarını söyledi.

"Cezanın caydırıcı olması gerekmektedir"

Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Yıldırım, "Son günlerde kendini bilmez kişiler tarafından istiklalimizin ve istikbalimizin kurtarıcısı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve ailesine basın ve yayın organları aracılığı ile alenen hakaret edilmiştir. Atatürk'e hakaret vatana ihanettir. Bu kendi bilmezler hakkında Edirne Barosu olarak geçtiğimiz hafta suç duyurusunda bulunmuştuk. En ağır şekilde cezalandırılmaları için hukuki sürecin takipçisi olacağız. Ancak, cezanın caydırıcı olması gerekmektedir. Maalesef bu suçun alt ve üst sınırı göz önüne alındığında caydırıcı olmadığı görülmektedir. Atamıza hakaret etmenin caydırıcı hale gelmesi için Gazi Meclis'i göreve davet ediyoruz" dedi.

Yıldırım, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın pazar yeri ziyareti sırasında yapılan saldırıyı kınayarak, acil şifalar dilediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Armağan Özgür Yıldırım Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title