Haberler

Edebiyat Sokağı"Nı Okula Taşıdılar

Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Edebiyat Sokağı" törenle açıldı.

Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Edebiyat Sokağı" törenle açıldı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, ilçedeki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen açılış programı, Kuran'ı Kerim tilaveti ve duayla başladı.

Edebiyat Sokağı, Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Veli Kanık, Nedim, İsmet Özel, Halide Edip Adıvar, Cemal Süreya, Necip Fazıl Kısakürek, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Fuzuli, Yunus Emre, Mevlana, Dadaloğlu, Aşık Veysel, Mehmet Akif Ersoy, Tevfik Fikret, Namık Kemal gibi birçok şair ve yazarın portre ve mısralarına ev sahipliği yapıyor.

Edebiyat kitaplarının yer aldığı sokakta, öğrenciler kendileri için hazırlanan masalar ve sedirler etrafında hem arkadaşlarıyla sohbet edebilecek hem de okudukları kitapları müzakere edebilecek.

Ayrıca Edebiyat Sokağı'nın bir ucuna kurulan platformda hitabetlerini güçlendirmek için çeşitli çalışamalar yapacak olan öğrenciler, kendileri için hazırlanan tahtalara şiirlerini yazabilecekler.

Okulun edebiyat öğretmeni Muharrem Demirci, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edebiyat Sokağı'nı öğrencilere edebiyat alanında ilham vermek amacıyla oluşturduklarını söyledi.

Edebiyat dersinde anlatılan konuların belli görsellerle somutlaşmadan öğrencilerin zihninde oturmadığına işaret eden Demirci, "Edebiyatın güzelliğini, insanlara verdiği ilhamı daha canlı ve somut bir şekilde öğrencilerin zihninde buluşturmak için bu sokağı hazırladık. Edebiyat Sokağındaki duvarlara Türk edebiyatının hakkını veren şair ve yazarların portrelerini resmettik." dedi.

"Edebiyat Sokağı" projesinin zümre öğretmenleriyle yaptıkları bir toplantıda planladıklarını belirten Demirci, şöyle konuştu:

"Duvarlardaki şairlerin ve yazarların portreleri ile onlara ait metinlerin seçimlerini öğrencilerle birlikte gerçekleştirdik. Öğrencilerin projeye en önemli katkılarından biri de dekorasyon aşaması. Çünkü öğrenci buraya geldiğinde görmek istediği şeylere kendilerinin karar vermesini istedik. Öğrencilerin kendi şiirlerini yazmaları için çeşitli alanlar oluşturduk."

Edebiyat öğretmeni Özkan Yüksel de öğrencilerin kitap okuma saatlerinde keyifli vakit geçirecekleri bir ortam yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Okulda oluşturdukları kitap okuma gruplarıyla belirli saatlerde okudukları kitaplar üzerine müzakereler gerçekleştirdiklerini aktaran Yüksel, "İmam hatip okulu olduğumuz için kendisini ifade edebilen hatip öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu sebepler oluşturduğumuz müzakere meclisimizdeki öğrencilerden kendilerini ispat etmek isteyenler sokaktaki mini platformda kendini ifade etmeye çalışıyor. Biz de onların yanlışlarını not edip, güzel bir dönüş sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Sabahattin Ali Zeytinburnu Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title