Haberler

Eczacılık Sektörü ve Eczacılıkta Uzmanlık Konuşuldu

Güncelleme:

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı tarafından 'Eczacılık sektörü değişen eczacılık yasası ve eczacılıkta uzmanlık' konulu konferans düzenlendi.

Eczacılık Fakültesi Dekanlığı tarafından 'Eczacılık sektörü değişen eczacılık yasası ve eczacılıkta uzmanlık' konulu konferans düzenlendi. Eczacılık Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Ecz. Erdal Kart, Ecz. Zülküf Yılmaz ve Selçuk Ecza Deposu Bölge Müdürü Mehmet Nur Çelik katılarak, Eczacılık ve Eczacıların farklı alanlardaki kariyer olanaklarıyla ilgili bilgiler verdiler.

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel'in yaptığı açılış konuşmasında Eczacılık Fakültesinin çok önemli bir misyon üstlendiğini, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve çok iyi laboratuvar imkanlarının olduğunu belirtti.

Eczacı Erdal Kart'ın bilgi ve deneyimlerini aktardığı konferansta eczacılığın artık serbest eczacılık kavramının dışında kamusal alanda da eczacıların istihdam edilmesiyle farklı bir boyuta taşındığı aktarıldı. Kamu hastanelerine bir eczacının çalışabilmesi için Türkiye'deki herhangi bir Eczacılık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kadrolara başvuru yapılması gerektiğini söyleyen Kart, "Kamu kuruluşlarında çalışacak eczacılar, İlaç yönetimi, tedavi ilaçlarının seçimi, satın alınması, depolanması, reçetelenmesi/hekim istemi, stok kontrolü, tıbbi malzeme temini, Kemoterapi ilaçlarının hazırlanması gibi alanlarda görev almaktadırlar" dedi.

İl ve İlçe sağlık birimlerinde, Adli Tıp Kurumu'nda, SGK ve Ecza Depolarında da eczacılarla çalışmaya başladığını belirten Kart "Artık her eczacı kendi dükkanını açamayacak. Belli oranlarda ciro yapan eczacılar yanlarında bir eczacıyı istihdam etmek zorunda olacak böylelikle eczacılık okuyan öğrencilerin mezun olmalarıyla beraber iş yeri açamama durumunda işsiz kalmak gibi bir sorunları olmayacak" şeklinde konuştu. Bölge müdürü Mehmet Nur Çelik ise İlaç ve Depo kanalı konularında konuşma yaparak, Eczacılık Fakültesi öğrencilerini depolarını gezmeye davet etti. Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularına geçildi.

Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferans, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel'in plaket takdimi ile son buldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dicle Üniversitesi Selçuk Ecza Deposu Mehmet Nur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title