Haberler

Eczacılık Bayramı

Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, Kamu Kurumlarının Eczacıya Geri Ödeme Süresinde Büyük Sıkıntılar Yaşadıklarını Söyledi.

Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut, kamu kurumlarının eczacıya geri ödeme süresinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Bulut, Eczacılık Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczacıların koruyucu sağlık hizmetlerindeki önemi ile rasyonel ilaç kullanımındaki görevi ve ilaç danışmanı kimliğiyle sağlıkta vazgeçilmez olduklarını ifade etti.

Son yıllarda ilaç ve sağlık alanındaki değişim ve gelişmelerin eczacılık mesleğine yeni tanımlar ve yeni yönelimler getirdiğini söyleyen Bulut, "Sosyal güvenlik kurumlarının yılda bir defa yayımlanması gereken ilaç karşılama talimatının yıl içerisinde onlarca kez değişmesi, hastaları ve biz eczacıları mağdur etmektedir. Her seferinde farklı uygulama talimatı sonucu insan sağlığıyla oynanmaktadır. Sık değişen uygulama talimatları nedeniyle bu yıl raporlu hastalar, kanser hastaları, şeker hastaları, obez hastalar ve kolesterolü olan hastalarda ciddi rahatsızlık yaratılmıştır. Sağlıkta tasarruf olmaz. Sağlık alanında doğru yöntemlerin bulunması için meslek örgütleri ile birlikte hareket edilmelidir. Hastaların hekime ve ilaca ulaşması engellenerek tasarruf yapılamaz. Suiistimallerin engellenmesi, denetimlerin arttırılması ve doğru uygulamalar ile tasarruf mümkündür" dedi.

Eczaneler ile sosyal güvenlik kurumları arasında her yıl başında yeni sözleşmeler yapıldığını hatırlatan Bulut,şunları söyledi:

"Bu yıl Mayıs ortalarına gelmiş olmamıza rağmen hala sözleşmeler imzalanmamıştır. Hükümet her yıl eczacıların önüne yeni şartlar getirmektedir. Bir yanda geri ödeme gecikmeleri, kesintiler ve vergi denetimleri ile haksız cezalar, bir yandan da kabul edilmesi imkansız sözleşme talepleri. İçinde bulunduğumuz şartlarda ayakta kalmaya çalışan bizler bu sözleşme talebi ile ilaç veremez hale geleceğiz. Sosyal Güvenlik kurumu böylesi sıkıntılı bir dönemde bizleri sınamamalıdır. Aksi halde kurum sözleşmeleri yapılmayacaktır."

Etkinlikler kapsamında Adana'daki eczacılar, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

(AC-AB-AB-Y)

14.05.2007 15:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title