Haberler

Ece Temelkuran Nilüferli Kadınlarla Buluştu

Nilüfer Belediyesi, “Kadın Hayata Yakın” projesiyle ünlü yazarları Nilüferli kadınlarla buluşturmaya devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi, "Kadın Hayata Yakın" projesiyle ünlü yazarları Nilüferli kadınlarla buluşturmaya devam ediyor.

Düğümlere Üfleyen Kadınlar, Kayda Geçsin, Oğlum Kızım Devletim-Evlerden Sokaklara Tutuklu Anneleri isimli kitaplarıyla kadınların hayatına dokunan gazeteci-yazar Ece Temelkuran, son kitabı Devir ile Nilüfer Belediyesi Kadın Hayata Yakın'ın konuğu oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve yaklaşık dokuz yüz kadının katıldığı söyleşide Ece Temelkuran 1980 darbesiyle ilgili söylenen 'O kadar kötüydü ki her şey, bir gün asker geldi ve her şeyi düzeltti' sözünü eleştirdi. Temelkuran '12 Eylül'den önce Türkiye'de başka şeyler oluyordu. 1980 öncesinde o kadar savaş, çatışma olmasına rağmen aslında kadınların o günlerde çok güçlü, canlı, neşeli ve örgütlü olmalarıydı. Şimdi 1980 öncesine dönüp bakmamıza izin vermiyorlar. O zaman gecekondu mahallelerinde örgütlenmeler vardı ve insanlar kendi işlerini kendileri yapıyorlardı. Şimdi bugün Türkiye'de o kadar çok karmaşık şeyler oluyor ki ve o kadar çok 'sen onlardansın biz bunlardanız' meselesi, o kadar çok düşmanlık ve öfke var ki artık bir araya gelip birlikte yapabileceğimiz işleri unutmuş durumdayız ya da unutturulmuş durumdayız. Kadınların sadece anne, eş yada kız kardeş olabileceği bize o kadar çok söylendi ki biz kendi gücümüzü ve kendi yapabileceklerimizi unutmuş durumdayız. Aslında insanın tek başına güçlü olmadığını, güçsüzlüğümüzü ancak başkalarıyla paylaştığımızda güçlü hale geldiğimizi anladım' diye kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazara teşekkür ederek, özel tasarım portresini hediye etti. Bozbey, Nilüfer'de yaşayan yaklaşık 150 bin kadının hepsini Kadın Hayata Yakın projesine dahil etmek istediklerini söyledi.

Etkinliğin öne çıkan isimlerinden biri de Tahtalı Mahallesi'nden 70 yaşındaki Mediha Tekin'di. Tam bir kitap kurdu olan ve Ece Temelkuran'ın çok sayıda kitabını okuyan Mediha Tekin'e Bozbey ve Temelkuran plaket verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Ece Temelkuran Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title