Haberler

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz - Başbuğ'un tahliyesi -

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "İlker Başbuğ'un tahliyesi çok geç alınmış bir karardır ama geç de olsa memnuniyetle karşılıyoruz.

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, " İlker Başbuğ'un tahliyesi çok geç alınmış bir karardır ama geç de olsa memnuniyetle karşılıyoruz. Tahliyelerin devamının gelmesi gerekiyor" dedi.

Özaçıkgöz, Kemer ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 27 Mayıs darbesini, 12 Mart muhtırasını ve 12 Eylül darbesini yapanları yargılamak için neden 2010 referandumunu beklediğinin sorulması gerektiğini ifade etti.

Darbe yapanlar hakkında geç de olsa bir yargılama yapıldığını dile getiren Özaçıkgöz, "Gerçekten 12 Eylül darbesini yapanlar ellerini kollarını sallayarak Türkiye'de dolaşmışlardır. Silivri yargılamaları ile 'darbe yapıldı, yapılıyor' diye komutanların ve ordunun eli kolu kırılmıştır. Bu zararın en az şekilde atlatılmasını ümitle bekliyoruz. İlker Başbuğ'un tahliyesi çok geç alınmış bir karardır ama geç de olsa memnuniyetle karşılıyoruz. Tahliyelerin devamının gelmesi gerekiyor. Oradaki komutanlar ve basın mensuplarının ömürlerinden geçen yılları kim, nasıl telafi edecektir" diye konuştu.

Özaçıkgöz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Operasyonları kimin yaptığı önemli değildir. Önemli olan isnat edilen suçların işlenip işlenmediğidir. Erdoğan'ın bu gerekçeyle bir açıklama yapması lazım ama bugüne kadar AK Parti'den bir açıklama gelmemiştir. Türkiye'deki rejimin adı demokrasi değildir. Bunun adı totaliter demokrasidir. Önceden gazetelerde otomobiller için 'doğan görünümlü şahin' gibi ilanlar verilirdi. Şimdi de Türkiye'de demokrasi görünümlü totalitarizm vardır."

Kaynak: AA / Politika

Çetin Özaçıkgöz İlker Başbuğ Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title