Haberler

Düzce'de 5 Yargı Mensubu Gözaltına Alındı (2)

Adliyeye SEVK EDİLDİLERDüzce'de 'Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebüs etmek' suçlamasıyla başlatılan 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan, evlerinde ve araçlarında aramalar yapılan 7 savcı ve 6 hakim, adliyeye sevk edildi.

Adliyeye SEVK EDİLDİLER

Düzce'de 'Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebüs etmek' suçlamasıyla başlatılan 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan, evlerinde ve araçlarında aramalar yapılan 7 savcı ve 6 hakim, adliyeye sevk edildi. Aralarında dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, CHP Milletvekili İlhan Cihaner'i Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklatan savcı Osman Şanal'ın da yer aldığı erkek savcı ve hakimlerin elleri kelepçelendi. Elleri arkadan kelepçelenen savcı Osman Şanal, bu duruma tepki gösterdi. Osman Şanal, görüntü alan basın mensuplarına dönerek, "Ben Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal. Bana bu muameleyi reva görenleri milletime havale ediyorum. Bu müdür beyin talimatıymış. Kendisinden şikayetçi olacağım" dedi.

Bazı hakim ve savcılar da "Yazıklar olsun. Biz darbeye falan karışmadık. Bu başsavcının talimatıymış" diyerek tepkilerini gösterdi.

Öte yandan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kocagöz de gözaltına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Cihaner Osman Şanal Erzincan Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title