Haberler

Düşen Helikopteri İlk İhbar Eden Vatandaş Konuştu

Güncelleme:

Giresun'da 7 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter faciasına tanıklık eden vatandaş, olayı ihbar ettiği sırada santraldeki görevli kişinin kendisine inanmadığını belirtti.

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Çakrak köyü ve Tohumluk Yaylası kırsalında yoğun sis ve hava koşulları nedeniyle düşen Skorsky tipi helikopteri 156'ya ilk bildiren Nurettin Aydın, o anları ve jandarma ile konuşmalarını anlattı.

"OĞLUM KAFANI EĞ ÇARPACAK"

Tohumluk Yaylası tarafından bir helikopterin alçalarak geldiğini gördüğünü belirten Nurettin Aydın, "Ben de o an yanımda olan oğluma espiri olsun diye 'oğlum kafanı eğ bize çarpacak' gibi sözler söyledim. Daha sonra yine oğluma 'bu sahneyi daha yakalayamazsın videoya çek' dedim. O sırada helikopter üzerimize geldiği esnada Taflanlı Tepe Yaylası istikametine geldi ve olduğu yerde bir miktar yükselmeye başladı fakat bu sırada sanki helikopterde bir sıkıntı var gibiydi sanki inmeye yer arıyor gibiydi. Biraz daha yükseldi, sise girdi ve o anda helikopterden acayip bir ses geldi ve helikopterin düştüğünü düşündük çünkü net göremiyorduk sise girmişti." dedi.

"SANTRALDE GÖREVLİ ARKADAŞ..."

"O an elimdeki işlerimi bıraktım ve 156 Jandarma'yı aradım" diyen Aydın, "Jandarmayı aradığımda neresi olduğunu sordum karşımdaki 'Giresun Jandarma' olduğunu söyledi. Ben de dedim ki, arkadaşlar şu anda ben Alucra Çakrak köyü, Yeniköy yaylasından arıyorum ve bir helikopterin o istikamette düştüğünü söyledim. Santralde görevli olan arkadaş ise 'ciddi olamazsın?' gibi tepki gösterdi. Farklı bir ihbar yapıldığını düşündüğünü anladığım için ben de dedim ki, arkadaşım ben normal bir vatandaşım ismimde şu, şu an yayladayım ve gördüğümü anlatmaya çalıştığımı söyledim. Konuşmadan sonra olay yerine gittim ama biraz geç olmuştu gittiğimizde ise askerler yolumuzu kesti ve araçları bırakmamız gerektiğini söyledi ve yağmurlu bir hava olduğu için geri döndüm." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Aydın Giresun Alucra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title