Haberler

Dünyayla Ticaretin Yolu Ankara'dan Geçiyor

Güncelleme:

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Barış Aydın, "Ankara, büyükelçiliklerin ve dolayısıyla da ticaret ataşeliklerinin de merkezidir." dedi.

Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, "Ankara, büyükelçiliklerin ve dolayısıyla da ticaret ataşeliklerinin de merkezi. Dünyaya açılmayı düşünen işadamları için bu büyük bir fırsat. Büyükelçilikler sayesinde Ankaralı işadamına en uzak ülke, 3-5 kilometre mesafede" ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisinin kalkınmasında ihracatın oldukça büyük bir yeri olduğunu hatırlatan Barış Aydın, TÜİK verilerine göre 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 3 bin 114 olan Ankaralı ihracatçı firma sayısının, 2014 yılının aynı ayları arasında 3 bin 320'ye yükseldiğini ifade etti.

Ankara'nın bu oranla İç Anadolu Bölgesi'nde birinci sırada yer aldığını söyleyen Aydın, "İhracatçı firmalarda bariz bir artış var ancak bu artış yeterli mi tartışılır. Sürdürülebilir bir büyüme için Başkentli işadamlarının ihracat hedefiyle üretim yapması gerekiyor. ASİAD olarak, işadamlarının ticari faaliyetlerini arttırmak ve dış pazara açılmaları konusunda her zaman destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ankara, büyükelçiliklerin ve dolayısıyla da ticaret ataşeliklerinin de merkezi. Dünyaya açılmayı düşünen işadamları için bu büyük bir fırsat. Büyükelçilikler sayesinde Ankaralı işadamına en uzak ülke, 3-5 kilometre mesafede bulunuyor" diyen Aydın, yatırım açısından potansiyeli yüksek ülkelerin belirlenmesi için mutlaka büyükelçilerle yakın ilişkiler kurulması gerektiğini bildirerek, böylece doğru yatırımların hayata geçirilebileceğini vurguladı.

-DOĞRU YATIRIMIN YOLU BÜYÜKELÇİLERDEN GEÇİYOR-

Dünyaya açılmak isteyen Ankaralı işadamlarının ihracat yapmayı düşündükleri ülke hakkında en sağlıklı bilgiyi büyükelçilikler aracılığıyla edinebileceğine işaret eden Barış Aydın, şunları söyledi:

"Görüştüğümüz pek çok büyükelçi ihracat hedefi olan Türk yatırımcılarının genellikle kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesinden yakınıyor. Oysa bir ülke hakkındaki en doğru bilgileri resmi muhatap olan büyükelçiliklerden alabilirler. Ankara'da görüştüğümüz büyükelçilikler, doğru bilgilendirme için ülkelerine yatırım yapmak isteyen işadamlarını bekliyor."

Ankaralı sanayicinin dünyaya daha fazla açıldığını hatırlatan Barış Aydın, "Bunun en güzel göstergesi; her yıl yükselen ihracat oranları ile Ankara'ya gelen yabancı sayısındaki artış. Ankara'ya gelen turist sayısı ile dış bağlantılı uçak seferlerinde de büyük artışlar var. Ankaralı yatırımcı dünyaya açılıyor ve açılmalı da. Ancak bunu yaparken ilk düğme doğru iliklenmeli ki sonrakiler de doğru olsun. İhracat hedeflerine ulaşmada en doğru adım büyükelçiliklerin yol göstericiliğinden yararlanmak olacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İç Anadolu Bölgesi Barış Aydın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title